DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2072812-1,20%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

En sağlıklı beyaz

En sağlıklı beyaz

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:48
En sağlıklı beyaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, hem pandemi süreci hem de aşırı sıcaklarda özellikle yaşlı ve gençlerin asitli içeceklerden uzak durarak süt ve süt ürünlerine yönelmesini tavsiye etti.

SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, süt ve süt ürünleri hakkında açıklamada bulunarak, süt ve süt ürünlerinin sağlık açısından birçok faydası olduğunu söyledi.

“BİR BARDAK SÜT VÜCUTTAKİ STRESİ ATAR VE DİNLENDİRİR”

Suiçmez, “Sütün insanlık tarihinde 5 bin küsür yıldan beri, hatta süte baktığında Cenabı Allah her canlıyı yarattığında en evvel süte koşuyor. Yaradılışı ürünüdür süt. Defalarca söyledik, söylemeye de devam edeceğiz, yorulmayacağız da. Türkiye’de süt tüketimi maalesef az. Bunu bizim çoğaltmamız lazım. Özellikle gece yatmadan yarım saat önce 1 bardak süt veya bir kase yoğurt o akşam insanın çok güzel bir uyku uyumasına neden olur. Bütün geçirilen stresi atabilmek için o uyku esnasında vücut bu stresi atar ve dinlenir. Bilim insanlarının yazıklarından, anlattıklarından size aktarıyoruz. Bugün 7’den 70’e özellikle yaşlı insanlarda kemikler zayıflar. Burada sütün, yoğurdun o kadar çok faydası var ki ama maalesef biz şimdi başımıza bir musibet geldiğinde yeni yeni bunları buluyoruz, sanki bir şeyi keşfetmiş gibi” dedi.

“SÜT VEREN HAYVANDAN DAHA BÜYÜK İLAÇ FABRİKASI YOKTUR”

Çocukların gençlerin hatta kemik zayıflaması yaşayan yaşlıların mutlaka günlük ve özellikle akşam yatmadan bir bardak süt içmesi gerektiğini söyleyen Başkan Suiçmez “Maalesef üzülerek söylüyorum yılarca bir takım reklamlarla bizim gençlerimizi, çocuklarımızı, torunlarımızı gazlı içeceklere, vücuda hiçbir faydası olmayan bir takım içeceklere katalize ettik. Oysa sütü, ayranı, yoğurdu, peyniri bunların hepsi o an rahatlama yapıyor, ferahlama yapıyor ve senin sağlığınla ilgili o kadar çok faydası var ki saymakla bitmez. Düşünün bunları yapmadığımız için farklı şeylere yöneliyoruz, vücudumuzdaki bütün bağışıklık sisteminden, sindirim sitemine hepsini bozuyoruz, kilomuzun dengesini bozuyoruz. Sonra tekrar diyet yaptım, ilaç aldım diyerek bunları geri kazanmak için farklı farklı bir takım vitamin takviyelerine, ilaçlara mecbur kalıyoruz. Sütü bize veren inekler bin bir çeşit ot yiyor, çiçek yiyor, Allah’ın verdiği nimetle bembeyaz süt oluyor. Düşünsenize bunun içindeki değerleri. Bir sürü ilaçta yazar farklı çeşit bitkilerden yapılmıştır. Allah bunu yaratmış, bu inek ilaç fabrikası. Bir inekten, bir koyundan süt veren hayvandan daha büyük ilaç fabrikası yoktur. En büyük ilaç fabrikası, en kaliteli ilacı onlar yetiştiriyor. Bunlar elimize, ayağımıza nimet olarak sunulmuş. Biz bunun yıllarca çok fazla kıymetini bilemedik. Şimdi yeni yeni anlaşılmaya başlandı. Bu da bir başlangıçtır. Lütfen bu konuyu özellikle çocuklarımıza, gençlerimize kazandıralım. Yatmadan önce bir bardak süt içelim, yoğurt yiyelim sona sabah bomba gibi kalkalım” dedi.

“SÜT, YOĞURT GİBİ TEMELİ SÜT OLAN KEFİRDE ÇOK FAYDALIDIR”

Son zamanlarda kefir tüketimine de dikkat çekerek diğer süt ürünleri gibi onunda tüketilmesini olumlu bulan Suiçmez “Kefirin hammaddesi süttür. Süt olduğunda kefirde çok faydalıdır. Ana maddesi sütse faydalıdır. Doktorlarımızı bende izliyorum gerçekten güzel açıklamalar yapıyorlar. Kendilerine buradan çok teşekkür ediyoruz. Kefiri de çok faydalı buluyorum. Çünkü hammaddesi süt” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.