DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2047878-2,51%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enerji zamları mağdur edecek

Enerji zamları mağdur edecek

ABONE OL
10 Ocak 2022 12:00
Enerji zamları mağdur edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanvekili Orhan Özçetin, enerji fiyatlarına gelen zam konusunda bakkal esnafının mağdur olduğunu söyledi. Bakkalların meşrubat, şarküteri dolaplarının yanı sıra sürekli açık duran dükkan tabelası da dahil olmak üzere zorunlu elektrik kullandıklarını ve zammın esnafı ciddi etkilediğini belirtti.

Başkanvekili Özçetin, elektrik ve doğalgaza süspanse uygulanması gerektiğini dile getirerek bakkal esnafının mağdur olmasının önüne geçilmesi konusunda yetkililere seslendi.

“ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM EN ÇOK BAKKAL ESNAFINI MAĞDUR EDECEK”

Edirne Bakkallar Ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanvekili Orhan Özçetin; “Bakkalın giderleri içerisinde en fazla olan elektrik giderleridir. Elektrik fiyatlarına gelen zamlar direk olarak esnafı etkiliyor. Yeni gelen tarifelerde 150 Kilowatt’ın üzerinde olan elektrik faturalarına 50 ile 130 arası bir zam yapılacak. Bu bakkal esnafını çok mağdur edecek bir durumdur. Yüklü elektrik faturalarıyla karşılaşacağız. Bakkal dükkanında olmazsa olmaz, meşrubat dolaplarımız var. Şarküteri dolabı var. Et dolabı olan arkadaşlarımız var. Bunlar sürekli çalışan ürünler bunlar illaki elektrik giderlerini arttıracaktır. Bizim kendi dükkanlarımızın tabelaları var. Tabelalardaki ışıklar yanıyor bu ışıklar sönerse sokaklarda karanlık kalacak.  Elektrik süspanse uygulanması gerekiyor. Doğalgaz da aynı şekilde orada da aynı şekilde bir dengeleme olursa bizim esnafımız rahat bir nefes alabilir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.