DOLAR 32,5998 0.37%
EURO 34,8170 0.22%
ALTIN 2.496,080,48
BIST 9.451,35-0,77%
BITCOIN 21159535,71%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enez Tarım Çalıştayı sonuç raporu açıklandı

Enez Tarım Çalıştayı sonuç raporu açıklandı

ABONE OL
7 Ocak 2023 11:25
Enez Tarım Çalıştayı sonuç raporu açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kartopu Enez Gönüllüleri’nin düzenlediği Enez Tarım Çalıştayı’nın sonuç raporu açıklandı. Raporda, Çeltik Komisyonlarının kaldırılması vurgulandı.

Kartopu Enez Gönüllüleri’nin düzenlediği Enez Tarım Çalıştayı 24 Aralık 2022 tarihinde yapıldı.

Dernek Yöneticisi İsmet Esengin’in moderatörlüğünde, sadece toplantıya katılan tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin konuşmacı olduğu toplantıda Enez ve yöresine özgü tarımsal sorunlar ve çözüm önerileri belirlendi ve bir sonuç raporu hazırlandı.

Toplantı konusunda bilgi veren Dernek Başkanı Ulaş Demiray, “Yaklaşık 3 saat süren toplantıda dile getirilen sorunların ufuk açıcı olduğunu, 33 maddede özetlenen sorunların, Valiliğin, Kaymakamlığın ve Enez Belediyesinin gayretleri ile çözümünün mümkün görüldüğünü” belirtti. Demiray “İlgili tarım kuruluşlarının zaten bildiğini düşündüğümüz bu sorunların çözümü için bir yol haritalarının, bir portföyünün olmadığı ve aralarında bir koordinasyon oluşturamadıkları, o nedenle çözümlerin geciktiği anlaşılmaktadır. Yani yapılması gereken iş öncelikle İlçe çapında, teknokratların da katılacağı ikinci bir toplantı ile İlçe Tarım Müdürlüğü’nün, kooperatiflerin ve bölgedeki gerçek üreticilerin bir araya gelerek hep birlikte yol haritasını belirlemeleri gerekmektedir” dedi.

“Kendisine bu raporu sunduğumuz Enez Kaymakamı Sn. Cafer Ekinci’nin böyle bir toplantı düzenlenebileceği bilgisini verdiğini” belirten Demiray “Sorunların pek çoğunun Edirne Valiliği tarafından çözülmesi gerekiyor. O nedenle bu raporu, aynı zamanda Edirne Tarım Orman İl Müdürlüğü’ne ve Edirne İl Genel Meclisi başkanlığına da sunduk. Enezli İl Genel Meclisi üyelerimiz Sn. Şenol Kılıç ve Sn. Tuncay Taşkın konuyu İl Genel Meclisi toplantısına taşıyacaklarını ve Edirne Valiliği nezdinde takipçi olacaklarını bildirdiler” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.