DOLAR 32,3416 0.18%
EURO 35,1168 -0.24%
ALTIN 2.239,29-0,17
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2048805-6,87%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enez’de ‘sakin şehir’ süreci başladı

Enez’de ‘sakin şehir’ süreci başladı

ABONE OL
16 Ekim 2021 12:12
Enez’de ‘sakin şehir’ süreci başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Enez İlçesi’nde Sakin Şehir (Citta Slow) kavramının Enez için uygulanabilirliği ve olası faydaları tartışıldı.

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantının başında Citta-Slow tanıtım videosu izlendi. Toplantıyı yöneten Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği Başkanı İsmet Esengin’in Sakin Şehir kavramı ve Enez için uygulanabilirliği konusundaki sunumundan sonra Trakya Üniversitesi öğretim görevlisi ve Turizm Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Gönenç Güler, Cittaslow kavramının ana amacının kentte yaşam kalitesinin artırılması olduğunu anlatan bir konuşma yaptı.

Toplantıda söz alan Ulaş Demiray, Ali Mercanoğlu, Osman Gülcan, Savaş Gündoğdu, Vedat Avcu ve Ahmet Meriç görüşlerini bildirdiler. Daha sonra CittaSlow çalışmalarının Enez’de başlanması ve sürdürülmesi konusunda yapılan eğilim yoklamasında tüm katılımcılar ‘Evet’ oyu kullandı.

Toplantının sonunda CittaSlow ön çalışmalarının Enez Belediye Başkanlığı, Enez Kaymakamlığı, Siyasi Parti Temsilcileri ve STK temsilcilerinin katılımı ile bir çalışma grubu oluşturulmasına ve Çalışma Grubu’nun çalışmalarını Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği Başkanlığında sürdürmesine karar verildi.

Toplantıya Enez Belediye Başkanlığı ve Enez Kaymakamlığı temsilcilerinin yanında, AK Parti CHP, İYİ Parti ve MHP Enez İlçe Başkanları ile AK Parti ve CHP Kadın Kolları Başkanları, Mahalle muhtarları, bazı kamu kurum temsilcileri, Kartopu Derneği, Doğa-Der ve Enez Avcılık Atıcılık Sporları Derneği Başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda Enez gönüllüsü katıldı.

Bu toplantının Sakin Şehir Süreci’nin başlangıcı olması dilekleri ile toplantı sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.