DOLAR 32,2088 0.01%
EURO 35,0504 0.1%
ALTIN 2.528,871,14
BIST 10.704,030,57%
BITCOIN 2154591-0,58%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Engellilerin sorunları için iş birliği çağrısı

Engellilerin sorunları için iş birliği çağrısı

Edirne Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu Sözcüsü ve Edirne İl Engelli Meclis Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Sivrikaya Tokgöz, engelli bireylerin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için yerel yönetimler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği yapması gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
9 Mayıs 2024 13:58
Engellilerin sorunları için iş birliği çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu Sözcüsü ve Edirne İl Engelli Meclis Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Sivrikaya Tokgöz, engelli bireylerin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için yerel yönetimler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği yapması gerektiğini vurguladı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle Polis Parkı’nda basın açıklaması düzenlendi.

Burada konuşan Edirne Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu Sözcüsü ve Edirne İl Engelli Meclis Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Sivrikaya Tokgöz, engelli bireylerin toplumun önemli bir parçası olduğuna dikkat çekerek, engelli bireylerin haklarının korunması ve desteklenmesi için toplumun duyarlılığının artırılmasını talep etti.

“ENGELLİ BİREYLER TOPLUMUN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR”

Engelli bireylerin haklarının korunması ve desteklenmesi konusunda toplumun duyarlılığını artırmak amacıyla çağrıda bulunan Tokgöz, “Engelli bireyler, toplumun önemli bir parçasıdır ve onların haklarına saygı duyulması, insan haklarına olan inancımızın bir göstergesidir. Ancak, birçok engelli birey, hala temel haklarına yönelik ihlaller yaşamakta ve ayrımcı tutumlara maruz kalmaya devem ettiğinden bir defa daha toplum olarak, üzerimize düşen sorumlulukları hatırlatmak ihtiyacı duyuyoruz. Engelli bireylerin sosyal, ekonomik ve kültürel haklarına saygı duymak için daha fazla çaba sarf edilmeli ve onlara eşit fırsatlar sunulmalıdır. Yaşanan sorunlara çözüm bulmak için, her seviyede politika yapıcılar, yerel yönetimler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları işbirliği yapmalıdır” diye konuştu.

Nilüfer Sivrikaya Tokgöz

“SADECE ENGELLİLER HAFTASI DEĞİL YILIN TAMAMINDA FARKINDALIK ÇALIŞMALARI ARTIRILMALI”

Sadece Engelliler Haftası değil, yılın tamamında engelli bireylerin yaşadığı zorluklar ve hakları konusunda toplumsal farkındalık çalışmalarının artırılması gerektiğini vurgulayan Tokgöz, “Engellilik alanında savunuculuk yapan Sivil Toplum Örgütleri olarak çağrımız şudur: 1. Engelli Haklarının Korunması: Engelli bireylerin insan haklarına saygı duyulmalı ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadele edilmelidir. Yasal düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması ve gerektiğinde güçlendirilmesi sağlanmalıdır, 2. Erişilebilirlik Standartlarının Artırılması: Engelli bireylerin fiziksel çevre, iletişim ve bilgi dahil tüm yaşam alanlarına erişimini kolaylaştırmak için erişilebilirlik standartları yükseltilmeli; standart oluşturulurken engelli bireylerin katkısı alınmalıdır. 3. Eğitim ve İstihdam Fırsatlarımım Genişletilmesi: Engelli bireylere eğitim ve istihdam fırsatları sunulmalı, böylece toplumun tüm alanlarına katılımları teşvik edilmelidir. 4. Toplumsal Farkındalığın Artırılması: Ayrımcılığı azaltmak ve engelli bireylerin kabulünü ve desteklenmesini sağlamak için sadece Engelliler Haftası değil yılın tamamında engelli bireylerin yaşadığı zorluklar ve hakları konusunda toplumsal farkındalık çalışmaları arttırmalı ve yaygınlaştırılmalıdır” dedi.

“ENGELLİ BİREYLERİN HAYATA KATILIMLARINDA DESTEK OLMAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMAYI TALEP EDİYORUZ”

Engelli bireylerin hayata katılımlarında destek olmak için iş birliği yapılmasının önemine de değinen Tokgöz, “Engelli bireylerin insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürülebilmesi için devlet ve toplum olarak hepimize düşen ortak görevler olduğu bilinciyle engelli bireyleri hayatın her alanına ve sürecine dahil etmek, desteklemek ve teşvik etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkin ve hızlı bir şekilde sunmak, onların sorunlarını önceleyip çözmek, hizmet sunum mekanizmalarını buna uygun hale getirmek ve sosyal hayata katılımlarında destek olmak için birlikte çalışmayı talep ediyoruz” diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.