Kırklareli’nde rutin kontrol için gittiği KETEM’de kanser olduğunu öğrenen Keziban Kurt, erken teşhis ve müdahale sayesinde sağlığına kavuştu.
İki çocuk annesi 47 yaşındaki Kurt; “Kadınlar hiç ağrısı olmadan kanser taramalarını yaptırsınlar, erken teşhis hayat kurtarıyor”dedi.
KIRKLARELİ (AA) – İki çocuk annesi Kurt, geçen yıl Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından rutin tarama programı kapsamında merkeze davet edildi.
Duyarlılık göstererek merkeze giden Kurt’un yapılan muayene ve tetkiklerinde, sağ göğsünde küçük bir kitleye rastlandı.
Biyopsi sonucunda meme kanseri teşhisi konulan Kurt, doktor Esra Yavuz ile tedavi sürecine başladı.
Erken tanıyla tedavi almaya başlayan Kurt, kısa sürede kanser hastalığını yendi.
“ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR”
Kurt, AA muhabirine, hastalığı öğrendiğinde ilk başta kısa süreli üzüntü yaşadığını ancak çocukları ve ailesi için moralini hep yüksek tuttuğunu söyledi.
Erken teşhisin önemine işaret eden Kurt, erken evrede fark edilen kanser hastalığını yenerek hayata yeniden tutunduğunu kaydetti.
Hiçbir ağrısı olmadığı halde rutin taramasını yaptırmak için geldiği KETEM’de kanser hastalığıyla tanıştığını ifade eden Kurt, şöyle devam etti:
“Kadınlar hiç ağrısı olmadan kanser taramalarını yaptırsınlar, erken teşhis hayat kurtarıyor. Vallahi ben moralimi hiç bozmadım. Eskisi gibiyim, sanki hiç ameliyat olmamışım gibi. Ağrım yok, aklıma bile gelmiyor hastalığım. Eşim ve çocuklarımdan Allah razı olsun. Hep yanımdaydılar, benimle beraberdiler. Erken teşhis hayat kurtarıyor.”
KETEM’de görevli doktor Esra Yavuz ise erken kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu vurguladı.
Kadınlara iki yılda bir düzenli olarak kanser taramalarını yaptırmalarını öneren Yavuz, erken evrede öğrenilen kanser hastalıklarının daha kolay tedavi edilebildiğini anlattı.
Yavuz, tüm vatandaşları taramalarını yaptırmak için KETEM’e davet etti.
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026
1
Kırklareli Belediyesi’nden orman ve anız yangınlarına karşı uyarı
2
Kırklareli’nde Balkan geleneği “Koleda” makyaj etkinliği ile başladı
3
Kırklareli’nde ölü bulunan köpeklere ilişkin soruşturma başlatıldı
4
Kırklareli’nde atık toplama tesisinde çıkan yangın söndürüldü
5
Trakya’da yarından itibaren hava sıcaklıkları artacak