DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20642850,95%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erkıran, “Çocuklar için laik ve bilimsel eğitim”

Erkıran, “Çocuklar için laik ve bilimsel eğitim”

Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Gülsüm Erkıran, yaklaşık iki yıl önce başlatılan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi'nin laiklik ilkesini zedeleyebileceği endişesi taşıdığını dile getirdi.

ABONE OL
7 Mart 2024 12:23
Erkıran, “Çocuklar için laik ve bilimsel eğitim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Gülsüm Erkıran, yaklaşık iki yıl önce başlatılan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi’nin laiklik ilkesini zedeleyebileceği endişesi taşıdığını dile getirdi. Erkıran, Edirne Çocuk Hakları Derneği olarak tüm çocukların üstün yararı için laik ve bilimsel eğitimi savunduklarını ifade etti.

Edirne Çocuk Hakları Derneği adına açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Gülsüm Erkıran, ÇEDES projeni eleştirdi.

ÇEDES Projesinin başlangıcından bu yana tartışılan bir proje olduğunu belirten Erkıran, Anayasal güvence altında olan Laiklik ilkesinin bu tür projelerle, ciddi anlamda zedeleneceği ve eğitimin dinselleşeceği kaygısının gün geçtikçe artarak yaygınlaşmakta olduğunu söyledi.

ÇEDES Projesi’nin, Halifeliğin kaldırılışının ve laikliğin temellendirilişinin 100. yılında uygulamaya konulduğunu vurgulayan Erkıran, projenin çocuklar üzerindeki etkilerini kamuoyuyla paylaştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle manevi danışmanların çocuklar üzerindeki etkisinin arttığına dikkat çekti.

Erkıran, “Eğitimin dinselleştirilmesi, çocuklarımızın ve dolayısıyla ülkemizin geleceği açısından son derece tehlikelidir. Laiklik, toplumumuzu kalkındıracak, ileriye taşıyacak olan, dinsel değil, akla dayanan bilimsel eğitimin güvencesidir” dedi.

Projede yer alan etkinliklerin, çocukların psikolojisini düşünmediğini ve laiklik ilkesini zedeleyebileceğini belirten Erkıran, “Değerler eğitimi ise tüm çocuklara okullarda, hoşgörülü olmayı, bizden farklı olana ayrımcılık yapmamayı, sevgiyi, arkadaşlığı, dayanışmayı öğretebiliriz” diye ekledi.

Edirne Çocuk Hakları Derneği olarak, 3 Mart 1924’te Şeriye ve Evkaf Vekaletlerinin ve Hilafetin kaldırılmasının yüzüncü yılında Cumhuriyetin tüm kazanımlarına sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Erkıran, din, dil, etnik köken fark etmeksizin tüm çocukların üstün yararı için laik ve bilimsel eğitimi savunduklarını ifade etti.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.