DOLAR 32,5789 0.01%
EURO 34,9760 0.39%
ALTIN 2.425,440,11
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2092553-3,25%
Edirne
21°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnaf gözünü yerli turiste dikti!

Esnaf gözünü yerli turiste dikti!

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:42
Esnaf gözünü yerli turiste dikti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentte pandemi dolaysıyla Bulgar ve Yunan turistlerin normal zamanlarda uğrak noktası olan, Ulus Pazarı’na gelememesi işleri oldukça düşürdü. Bu sebeple esnaf tabiri caizse gözünü yerli turiste dikmiş durumda.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Ulus Pazar’ı esnafını da bir hayli olumsuz yönde etkilemiş durumda. İşlerin azlığından dert yanan esnaf pandemi dolayısıyla özellikle Bulgar ve Yunan turistlerin kente gelememesinin büyük bir kayba yol açtığını belirtiyor. Bu durumda esnafı daha çok yerli turiste yönlendirmiş durumda.

“ALDIĞI FİYATA ÜRÜN SATAN ESNAFLAR VAR”

Bazı esnafların iş yapamadığı için aldığı fiyata ürün sattığını belirten, pazar esnaflarından, Timur Yalçıntuğ, “Müşteri kapasitesi yüzde 20 bandına kadar düştü. Bu sebeple bütün esnaflar yerli müşteriye yönelik ürünler getirmeye başladı. Yabancıların geleceğine dair inanç kalmadı. Bazı esnaflarımızın iş yapamadığı ürününü aldığı fiyata sattığını da biliyorum.” dedi.

“MASKE SATIŞLARI İYİ”

Diğer ürünlerin aksine daha çok maske satışı yapabildiğini anlatan Pazar esnaflarından Berna Polat ise “Bazı vatandaşlarımın pazarda maske takmadığını görüyoruz, bizde kendilerini uyarıyoruz. Şu an satışlarım iyi ama sadece maske bakımından. Diğer ürün satışarı iyice durdu. Bulgar ve Yunan turistlerin gelememesi pazarı oldukça olumsuz yönde etkiledi.” şeklinde konuştu.

“BU EKSİKLİĞİ BİZLERDE HİSSEDİYORUZ”   

Ulus Pazar’ı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Barış Atkoşan “Şuan Edirne’nin genelinde Yunan ve Bulgar turistlerin çok az olduğunu biliyoruz. Pazarımızı ziyaret konusunda bu eksikliği bizlerde hissediyoruz.” diyen Ulus Pazar’ı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Barış Atkoşan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerli müşterimiz pazara olan ilgisini hala devam ettiriyor. Biz de en iyi şekilde müşterilerimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. İlgi umduğumuz gibi değil tabi çünkü vatandaşlarda, pandemiden dolayı kalabalık ortamlara pek girmek istemiyorlar. Bir bakıma ilginin az olmasının hem biz hem de vatandaşlarımızın yararına olduğunu düşünüyorum. Çünkü yoğunluk olduğu takdirde hem koronadan dolayı problemler olabiliyor. Vatandaşlar o yoğunluğu gördükten sonra pazara gelmek istemiyorlar. Şuan daha sakin, sosyal mesafeye daha uygun bu şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz.

Fiyatları eskisi gibi devam ettiriyoruz. Maliyetler biraz arttı ama esnafımıza buna daha yansıtmadık. Çünkü yaz sezonun ürünleri mevcut pazarda. Kış sezonunda fiyatlarla ilgili yüzde 10 gibi bir artış söz konusu olabilir. Pazar da koronavirüse karşı gerekli tedbirleri alıyoruz.”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.