DOLAR 32,5971 0.37%
EURO 34,7918 0.16%
ALTIN 2.496,080,49
BIST 9.439,31-0,90%
BITCOIN 20989545,19%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnaf nefes aldı

Esnaf nefes aldı

ABONE OL
31 Mart 2021 12:08
Esnaf nefes aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de aylar sonra esnaflar, dükkanlarında müşteri ağırlayarak, yerinde hizmet vermeye başladı. Esnaf lokantası sahibi Murat Kartopu, müşterilerinde kendilerinin de çok mutlu olduklarını söyledi. Kartopu, ayrıca hizmet sektörü çalışanlarının da aşılamada öncelik verilmesini istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüsle mücadele kapsamında yeni alınacak tedbirleri önceki gün açıkladı. Yeni tedbirlerle Ramazan ayına kadar lokanta ve kafeler, yüzde 50 kapasiteyle müşteri kabul etmeye başladı. Edirne’de dün esnaflar bunun sevincini yaşadı.

Aylar sonra lokantasına yeniden müşteri kabul etmenin sevincini yaşadığını belirten Murat Kartopu; Gerçekten aşçısından garsonuna, bulaşıkçısına kadar çok mutluyuz. Cumhur Başkanımızın bu yolda attığı adım bizi sevindirdi. Uzun zamandan sonra müşteri kabul edeceğimiz için çok heyecanlandık ne şahsen sabah saat çok erken saatlerde kalktım.    Yaklaşık 1 senedir çok mağduruz, dükkan bana ait olduğu halde cebimden çok para çıktı. Bir senedir, sigorta, malzeme, elektrik, su, doğalgaz, vergi paralarını ödüyoruz. Dükkan benim olduğu halde değim gibi cebimden çok yüklü para çıktı. Bu sürede yine dükkanı açıp en azından paket servise devam etmek zorundaydık, müşteri kaybetmemek için. Eğer bu sektörde varsak ya devam edeceğiz ya da kapıya kilit vurup gitmek zorundayız, biz böyle bir sektörüz. Dileğimiz bu hastalığın biran önce bitmesi, her şeyin eskisi gibi olması. İnşallah Ramazan’dan sonra da tamamen açılırız yasaklar kalkar.  Bir ricamız daha var o da hizmet sektöründe çalışanların aşılamada öncelikli gruba alınmak istiyoruz. Çünkü her gün çok sayıda insana hizmet veriyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.