DOLAR 32,3791 -0.13%
EURO 34,7257 -0.24%
ALTIN 2.403,52-1,28
BIST 10.100,850,18%
BITCOIN 1970736-1,81%
Edirne
15°

KAPALI

20:06

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Esnaf seçim sonrası kredilerle nefes almak istiyor

Esnaf seçim sonrası kredilerle nefes almak istiyor

ABONE OL
31 Mayıs 2023 11:34
Esnaf seçim sonrası kredilerle nefes almak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

28 Mayıs ikinci tur seçim sonucuna göre halkın demokratik iradesi ile kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik eden Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, önümüzdeki süreçte esnafın nefes alması için banka işlemlerinde kolaylıklar yapılmasın gerektiğini ifade etti. Esnafların nakit döngüsüne ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Cingöz, kredi kartı limitlerinin artarak kredilerin sağlıklı şekilde belirlenmesi ile esnafın rahat nefes alacağını dile getirdi.

“HALKIN DEMOKRATİK İRADESİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YANA TECELLİ ETTİ”

14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde birinci ve ikinci tur sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi halkın iradesiyle kazandığını ve tebrik ettiğini söyleyen EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, “Seçimler yapıldı, Sayın Cumhurbaşkanı seçimi kazandı. Türk halkını demokratik iradesi için tebrik ediyorum. Seçim süreci oldukça düzenli geçti ve ülkede genel olarak huzurlu bir ortam sağlandı, sadece bazı ufak olaylar Urfa gibi yerlerde meydana geldi. Halkın demokratik iradesi de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana tecelli etmiş oldu, hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

“BANKA KREDİLERİ SAĞLIKLI ŞEKİLDE DÜZENLENİRSE ESNAF NEFES ALIR”

Seçim sonrası esnafın kredi kartları ve banka kredileri yönünden rahatlamak adına düzenleme beklediğinin altını çizen Başkan Cingöz, “Tabii ki esnafa gelince şimdi yeni bir seçimden çıktık. Yeni seçim yeni umut, yeni beklentiler gerektirir. Önümüzdeki günlerde bu konuda daha net bir fikir sahibi olacağız. Umarım fiyatlar istikrarlı bir seyir izler. Şu anda fiyatlarda büyük bir dalgalanma yok, ancak süt ürünleri ve et fiyatlarında önemli bir artış görülmekte. Diğer ürünler ise geçen yıla göre daha düşük fiyatlarla satışa sunulmakta. Ancak bu düşük fiyatlar sürdürülebilir mi, yeni hükümetin kurulmasını bekleyip göreceğiz. Küçük esnaflar olarak beklentimiz ise en az beş yıl boyunca nakit döngüsüne ihtiyaç duymamızdır. Kredilerin açılması önemli bir adım olacaktır. Şu anda bankalar kredi vermekte tereddüt ediyorlar, sadece esnaf kredi kefalet kooperatifi aracılığıyla kredi kullanabiliyor. Ancak bu seçenek sınırlıdır. Tüketici kredileri ve taksitli alışverişlerle ilgili bilgim yok, seçim sonrasında durumun nasıl olduğunu göreceğiz. Ayrıca nakit çekme imkanı da kısıtlı. Kredi kartı limitlerinin artması ve nakit çekme limitlerinin belirlenmesi esnafın rahat bir nefes alabilmesi için gereklidir. Beklentimiz, kredilerin bir an önce sağlıklı bir şekilde düzenlenmesi ve finansal iyileşmenin sağlanmasıdır” diyerek konuşmasını noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.