DOLAR 32,5547 0.01%
EURO 35,0567 0.53%
ALTIN 2.428,740,25
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2093717-3,44%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Esnaf sıkıntıda

Esnaf sıkıntıda

ABONE OL
8 Ocak 2021 10:43
Esnaf sıkıntıda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkan Tezcan Liznak, Bağ-Kur ve sigorta primleri ödemeleri ile esnafın Halk Bankası aracılığı verilen kredi faiz oranlarındaki artışa dikkat çekerek, bu durumun esnafa ciddi bir yük getirdiğini söyledi. Liznak, “Esnafımız ekonominin bel kemiğidir” diyerek devletin fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkan Tezcan Liznak ve Yönetim Kurulu Üyesi Selami Dağcı ile gazetemizi ziyaret ederek esnafın sorunlarına yönelik açıklamada bulundular.

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkan Tezcan Liznak, ziyarette yaptığı açıklamada, daha 2020 yılının tahribatını üstünden atamayan esnafımın yeni yıla ağır yüklerle girdiğini belirterek, Bağ-Kur ve sigorta primleri ödemelerine gelen artışa dikkat çekti.

Bağ-Kur için ödemesi gereken rakamın 1234.25TL olduğunu indirimli tutarın ise 1055.36 TL olarak belirlendiğini ve belirlenen bu rakamın esnaf için ciddi bir yük haline geldiğini belirten Liznak, “Halk Bankası aracılığı ile kullandığımız esnaf kredilerinin faiz oranı yüzde 4.5’ten 8.5’e çıkması gibi. Birçok esnafımızın dev markalar ile orantısız bir rekabet içerisinde bulunduğu ve iş yerlerini kapatarak farklı işler arayışına girdiği bu zorlu günlerde gelen bu artışları birçok esnafımızın ödemesi mümkün değildir” dedi.

Liznak, “Devletin istihdamı arttırmak için küçük ve orta ölçekli esnafa en az (50/100) bin TL altı ay ödemesiz ve faizsiz kredi çıkarsa, 1 yılda esnafın, Bağ-Kur’unu ödese, Bağ-Kur prim borcu olanlara sağlık hizmeti verse, işsizlik ile mücadele kapsamında yapılan bu teşviklerden esnafımız da faydalanmış olur” dedi.

Bağ-Kur primlerinin en azından belirli bir kısmını esnafa destek olmak için devletin karşılamasının birçok esnafımı rahatlatacak bir hamle olacağını belirten Liznak, “Bir yandan istihdamın artması diğer yandan esnafımızın rahat nefes alarak işletmelerini ayakta tutmaları ülke ekonomimiz için oldukça önemli hamleler olacaktır. Esnafımız ekonominin bel kemiğidir, iç piyasada ne kadar güçlü olursak dış piyasa için o kadar güçlü oluruz. Bu nedenle devletin fedakarlık yapması gerekmektedir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.