DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20766821,47%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnaf turiste test kolaylığı istiyor

Esnaf turiste test kolaylığı istiyor

ABONE OL
23 Kasım 2021 22:01
Esnaf turiste test kolaylığı istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Fındıklı, PCR test ücretinin pahalı olması nedeniyle turistlerin Edirne’ye gelemediğini belirterek, turistlere PCR testi maliyetlerinde kolaylık sağlanması halinde turistlerin gelebileceğini ve Edirne’nin ekonomisinin de bu sayede toparlanabileceğini ifade etti.

Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Fındıklı, koronavirüs küresel bir salgına dönüşerek toplumsal hayatın birçok alanını derinden sarsan zorlu bir süreç olduğunu belirterek, “Kovid-19’un en büyük tehdidi insan sağlığına yönelik olsa da bu tehdit sağlık alanıyla sınırlı kalmadı Dünya ekonomisini de altüst etti. Bu bağlamda şüphesiz Kovid-19’dan olumsuz etkilenen ekonominin yansımaları en çok küçük ölçekli esnaflar üzerinden anlaşılmaktadır” dedi.

Kovid-19’un birçok esnafın işlerini aksattığını ve işler rast gitmeyince, bu süreçte; esnafın destek olarak aldığı kredilerin de ödeme zamanı geldiğini belirten Fındıklı, “Kira ve diğer ödemeler arka arkaya gelince insan psikolojisi ve aile ilişkileri de süreçten olumsuz etkilendi” dedi.

Dünyada Kovid-19 salgınından korunmak amacıyla ulaştırma, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarında çeşitli tedbirler alıp seyahatlerin kısıtlandığını anlatan Fındıklı, “Bu tedbirlerin maliyeti turizmi de etkileyip yerli ve yabancı turistlerin gelişini ve günlük ziyaretlerini de durdurma noktasına getirmiştir” dedi.

Fındıklı, Edirne’nin ekonomisinin büyük ölçüde Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistlere bağlı olduğunu belirterek, “PCR testi zorunluluğu nedeniyle, Bulgaristan’daki test ücretinin 450 lira olduğu, bizim Türk tarafında 250 lira civarında bir rakam olduğu ve bu rakamların gelen turistlere yüksek gelmesi sebebi ile Edirne’ye Bulgaristan ve Yunanistan’dan turistler gelememektedir. Edirne esnafımız, özellikle en çok turistin ziyaret ettiği Bedesten, Ali Paşa ve Arasta çarşılarında ki esnafımızda bu durumdan olumsuz etkilenmektedir” dedi.

Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanının geçtiğimiz günlerde basın bülteninde düşük maliyetle Edirne’ye gelen turistlere PCR testi yapılabileceğini ifade ettiğine değinen Fındıklı, “10 dakikada sonucu alınabilen   maliyeti 40 TL civarında. Personel gideri ile beraber yaklaşık 80-90 liraya mal olacak, Sağlık Bakanlığı’ndan izinleri beklenen; Sabiha Gökçen Havalimanı, Millet Meclisi, büyük holdinglerin girişinde kullanılan kitlerden bahsetmişti. Bu kitlerin biz de de kullanılma imkanı doğarsa Edirne’nin ekonomisini turistlerin gelmesiyle toparlayabiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.