DOLAR 32,3437 -0.06%
EURO 34,8781 0.2%
ALTIN 2.385,75-0,45
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 19975424,48%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Esnaf ve vatandaşın pazar çilesi

Esnaf ve vatandaşın pazar çilesi

Edirne'de Cumartesi günleri kurulan halk pazarını aralıksız sürdüren yağmur vurdu. Pazar’ın her noktası suyla dolup adım basacak yer kalmazken Kimi esnaf ise büyük tahtalardan basmaya yer oluşturarak vatandaşların rahat gezmesi için uğraştı. Esnaf bir an önce eski pazar yerindeki çalışmaların bitirilmesini istiyor.

ABONE OL
22 Nisan 2024 10:57
Esnaf ve vatandaşın pazar çilesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Cumartesi günleri kurulan halk pazarını aralıksız sürdüren yağmur vurdu. Pazar’ın her noktası suyla dolup adım basacak yer kalmazken Kimi esnaf ise büyük tahtalardan basmaya yer oluşturarak vatandaşların rahat gezmesi için uğraştı. Esnaf bir an önce eski pazar yerindeki çalışmaların bitirilmesini istiyor.

Kentte Cumartesi ve Çarşamba günleri pazar yeri olarak hizmet veren pazaryerini yenileme ve depreme dayanıklı hale getirme çalışmaları kapsamında kapatılması ile geçici olarak iki AVM arasındaki alanda tezgah açan hem pazar esnafı hem vatandaşlar her yağmurda zor anlar yaşıyor.

Hafta sonu yine etkili olan sağanak nedeniyle birçok esnaf tente şeklinde kurdukları brandaları delerek biriken suyu boşaltmak zorunda kaldı. Kimi esnaf ise büyük tahtalardan basmaya yer oluşturarak vatandaşların rahat gezmesi için uğraştı.

ESNAF VE VATANDAŞLAR PAZARYERİNDEKİ ÇALIŞMANIN BİRAN ÖNCE TAMAMLANMASINI İSTİYOR

Pazar’ın her noktası suyla dolup adım basacak yer kalmazken, Bulgar vatandaşları ise yağmur etkisiyle fazla vakit geçirmeden Pazar’ı terk ettiği görüldü. Yerli vatandaş ise yağmurdan oluşacak pazar alanındaki sıkıntılara hazırlıklı gelip alışverişini yaptı. Pazar’daki esnaflar ise artık eski yerine taşınmak istediklerini, kötü hava koşullarında Cumartesi pazarının müşteri kaybına uğradığını ifade etti.

Pazar’a gelen yerli vatandaşlar ise artık eski yerin inşasının bitmesi gerektiği, müteahhittin işi çok uzattığı ve yeni yerde daha rahat alışveriş yapabilmeyi iple çektiklerini dile getirdi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.