DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20703770,84%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnafa fiyat etiketi uyarısı

Esnafa fiyat etiketi uyarısı

ABONE OL
2 Aralık 2021 11:17
Esnafa fiyat etiketi uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan vatandaşları Leva’nın değer kazanması ile birlikte Edirne’ye akın akın alışveriş için geliyor. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (EDESOB) Kemal Cingöz, bazı esnafların fiyat tabela ve etiketlerine sadece rakam yazmasını eleştirerek, esnaflardan fiyat tabela ve etiketlerin TL olarak belirtilmesini istedi.

Döviz kurundaki artışla beraber Bulgaristan para birimi Leva’nın değer kazanmasıyla birlikte kente alışveriş yapmak için gelen Bulgar vatandaşlarının sayısında ve harcamalarında büyük artış yaşanıyor.

Leva’daki artış sebebiyle bazı esnafların fiyat tabelalarına para birim cinsini bilerek yazmadığı şikayetleri üzerine EDESOB Başkan Kemal Cingöz, “Zarar etmesinler ama aşırı kar gütmeden dolayı fiyatları şişirirlerse yarın öbür gün Bulgaristan’dan gelen vatandaşlar başka yere giderler, gitmesini de bilirler. Esnaf arkadaşlardan istirhamım bunun kıymetini bilsinler. Aslında yazan fiyat etiketi TL’dir çünkü Türkiye’de yaşıyoruz. Fiyat tabelalarına TL işareti konulmalıdır” şeklinde seslendi.

“ESNAF ARKADAŞLAR TURİSTLERİNİ KIYMETİNİ BİLSİN”

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, Edirne esnafının ekonomisini yüzde 80’ini ayakta tutan Bulgar vatandaşları olduğunu belirterek, “Edirne esnafı bunun kıymetini bilmesi lazım. Geliyorlar diye fiyatları arttırmamaları lazım. Zarar etmesinler ama aşırı kar gütmeden dolayı fiyatları şişirirlerse yarın öbür gün Bulgaristan’dan gelen vatandaşlar başka yere giderler, gitmesini de bilirler. Esnaf arkadaşlardan istirhamım bunun kıymetini bilsinler. Türkiye’de en şanslı il Edirne. Çünkü sınır kentinin olma avantajını yaşamaktadır. Başka yerde böyle müşteri potansiyeli yok. Edirne derken Meriç, Havsa, Süloğlu falan yararlanamıyor. Bir nebze Bulgarlar Keşan’dan yararlanıyor. Burası Bulgarlara pahalı gelirse kaçarlar. Çünkü hiçbir şey alternatifsiz değil. Bırak Türkiye’yi Dünya’da değil. 100 kilometre ötede Çorlu var. Kaldı ki Çorlu’nun potansiyeli bizden daha geniş. Geçmişte yapılan yanlışlıkların bedelini çok ağır olarak Edirne esnafı ödedi” dedi.

“TÜRKİYE’DE YAŞIYORUZ FİYAT TABELALARINA TL İŞARETİ KONMALIDIR”

Fiyat etiket tabelalarındaki sadece rakam yazarak para birimi işaretini koymamaları şikayetleri üzerine Başkan Cingöz “Geçen İstanbul’da izlediyseniz adamın taksimetresinde ‘20 lira yazıyor, 20 dolar vereceksin’ diyor. Hatta tartaklamaya kalktı yabancı vatandaşı taksici. O yüzden fiyat etiketlerinde Leva mı, TL mi? başka para birimimi belirtilmesi gerekiyor. Aslında yazan fiyat etiketi TL’dir çünkü Türkiye’de yaşıyoruz. Fiyat tabelalarına TL işareti konulmalıdır. Bunun girdi maliyetleri dolarla artıyorsa ona göre Türk Lirası ile esnaf etikete asmalı. Ama ne gariptir ki TL ikinci para konumuna düşmüş. Bankalarda mevduatlara bakıldığında yüzde 58 yabancı para birimi, yüzde 42 Türk Lirası” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.