DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20716130,45%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnafa tartı aletleri uyarısı!

Esnafa tartı aletleri uyarısı!

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, periyodik muayene süresi dolan terazi aletleri için son muayene tarihinin 29 Şubat (bugün) olduğunu hatırlattı.

ABONE OL
29 Şubat 2024 10:31
Esnafa tartı aletleri uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, periyodik muayene süresi dolan terazi aletleri için son muayene tarihinin 29 Şubat (bugün) olduğunu hatırlattı. Ölçü ve ölçü aletleri için daha önceden esnafların mesajla bilgilendirdiklerini hatırlatan Cingöz, muayeneyi yaptırmayanların 64 bin 352 liraya kadar ceza ödeyeceği konusunda uyardı.

“PERİYODİK MUAYENE SÜRESİNİ GEÇENLERİN 3 BİN 218 LİRADAN 64 BİN 352 LİRAYA KADAR CEZASI VAR”

Elektronik tartı aletlerinin son gün olduğunu hatırlayarak büyük bir cezaya karşı karşıya almamaları için esnafın süreyi geçirmemesi konusunda uyaran EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, “Pazar yerlerinde kullanılan ve tartı kapasitesi 2 bin kilogram ve altında olan, otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, yetkili muayene servislerince muayene edilmektedir. Ölçü ve ölçü aletinin periyodik muayene süresi ilgili son tarih 29 Şubat. Ama tabi biz mesaj çektik, mesaj yolunda da özellikle bu işi yapanları özellikle bilgilendirdik. Ama eğer ki 29’una kadar muayenelerini yaptırmazlarsa, 3 bin 218 liradan 64 bin 352 liraya kadar idari para cezası var. Onun için bu nitelikte hizmet veren esnaf arkadaşlarımızın mutlaka yetkili servislere müracaat ederek muayenelerini yaptırmalarını istirham ediyorum.” şeklinde noktaladı

Ayrıca Başkan Kemal Cingöz, periyodik muayene için zamanında müracaat etmeyenler hakkında daha sonra müracaat etmiş olsalar dahi o ölçü aletinin kullanımda olduğunun tespit edilmesi halinde damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı aynı idari para cezası uygulanacağını önemle uyardı.

Yetkililer ise damgalanmamış, damgası bozulmuş veya damga süresi geçirilmiş ölçü ve ölçü aletlerinin tespiti halinde 3516 Sayılı Kanun gereği idari ve cezai işlem uygulanacağını belirtti. Periyodik muayene için zamanında müracaat etmeyenler hakkında ise idari para cezası ile beraber söz konusu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verileceğini de söz konusu olduğu hatırlatıldı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.