DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056378-0,99%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

ETSO heyeti Bulgar-Türk İş Forumu’na katıldı

ETSO heyeti Bulgar-Türk İş Forumu’na katıldı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri, Bulgaristan'da gerçekleştirilen Bulgar-Türk İş Forumu'na katıldı

ABONE OL
9 Mart 2024 12:36
ETSO heyeti Bulgar-Türk İş Forumu’na katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri, Bulgaristan’da gerçekleştirilen Bulgar-Türk İş Forumu’na katıldı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı M. Emre Alp ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Yılmaz, Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde düzenlenen Bulgar-Türk İş Forumu’na katılım sağladı.

Bulgaristan KOBİ Destekleme Ajansı tarafından organize edilen ve Bulgar Türk İş Adamları Derneği (BULTİŞAD) tarafından desteklenen forum, “Dünya Kadınlar Günü”nde gerçekleştirildi. Kadın girişimcilerin yanı sıra ileri teknoloji sektörleri, makine, elektrikli aletler, otomotiv yedek parçaları, kimyasallar, tekstil ve hazır giyim, inşaat ve inşaat malzemeleri gibi sektörlerden firmaların katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Burgaz Belediye Başkanı Dimitar Nikolov, BULTİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Nemutlu ve DEİK/Türkiye Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Mustafa Zeki Sarıbekir’in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği forumda, Bulgar-Türk kadınların iş dünyasında aktif rol almaları ve kadın girişimciliğin ülkelerin gelişimine sağladığı çeşitlilik ve kalkınma konuları üzerine söyleşiler yapıldı.

Bulgar-Türk yenilikçi teknoloji alanları ve yeşil ekonomi ile ülkelerarası sürdürülebilir yatırım fırsatlarının ele alındığı iş insanları buluşmasında B2B görüşmeleri gerçekleştirilirken, ülkelerin dış ticaretine ve ekonomisine katma değer sağlayacak iş birliği fırsatları ele alındı.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.