DOLAR 32,3561 -0.39%
EURO 34,6835 -0.38%
ALTIN 2.393,52-1,19
BIST 10.158,231,12%
BITCOIN 18839341,03%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ETSO TOGG’unu teslim aldı

ETSO TOGG’unu teslim aldı

ABONE OL
10 Ekim 2023 12:51
ETSO TOGG’unu teslim aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen yerli ve milli elektrikli otomobil, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’na (ETSO) teslim edildi. Oda binası önünde aracın tanıtımını gerçekleştiren ETSO Başkanı Sezai Irmak, şehir içi olarak çok uygun bir araç olduğunu belirterek, tüm özellikleriyle birlikte mükemmel bir araç olduğunu ifade etti

“YILBAŞINA KADAR SIRA GELMEZ DİYE DÜŞÜNDÜK”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Genel Kurulunda kura çekimi sonucu 176. sıradan TOGG’u teslim almaya hak kazandı. ETSO Başkanı Sezai Irmak, aracı teslim aldıktan sonra yaptığı açıklamada, “Edirne Ticaret ve Sanayi Odası 176. sıradaydı. Yılbaşına kadar sıra gelmez diye düşünmüştük. Toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu teslimatların hızlanacağını ve üretimde ivme kazanıldığından bahsetmişti. Dediği gibi çıktı üretim ve teslimatlar hızlandı. 2-3 ay sonra sıramız geldi. Önce paramızı çıkardık. 1 hafta sonra plaka işini hallettik. Sonra teslim süresi verdiler. İstanbul’dan aldık getirdik ve sizlere tanıtıyoruz” dedi.

“100 YILLIK FİRMALARDAN FAZLASI VAR EKSİĞİ YOK”

Aracın mükemmel olduğunu vurgulayan Sezai Irmak” Yerli ve milli otomobilimiz Türkiye’nin gururu. 100 yıllık firmalardan fazlası var eksiği yok. Donanımı, yazılımı gayet güzel. Bindim kullandım test ettim gayet başarılı. İlk üretim için beklentilerimin üzerinde oldu. Performansı, konforu, iç kavraması son derece mükemmel. İnşallah daha iyilerinin geleceğini düşünüyorum. ARGE çalışmaları devam ediyor. Türkiye ölçeğinde mütevazi bir odayız. Balkanlara açılan bir kapı burası. Başka görevlerimiz var. Otomobil koleksiyonu yapma gibi bir işimiz yok. Araç filomuz bu kadar yeter. Biz hizmet peşindeyiz.” dedi.

“ŞARJ İSTASYONLARININ NOKSANLIĞI SEBEBİYLE UZUN YOLDA DİĞER ARACIMIZA GİDECEĞİZ”

Irmak, elektrikli araçların dünyada yeni olduğunu belirterek, “Şehir içi için ideal bir araba. Uzun yollar için şarj istasyonları her yerde mevcut değil. Diğer aracımıza mazotumuzu doldurup gideceğiz. İlk deneyim için büyük başarı ülkemiz için gururumuz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.