DOLAR 32,3386 0.17%
EURO 35,2031 0.01%
ALTIN 2.247,390,19
BIST 8.718,11-1,25%
BITCOIN 2123378-3,44%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ETTDERGİ’nin 2. sayısı okurlarıyla buluştu

ETTDERGİ’nin 2. sayısı okurlarıyla buluştu

ABONE OL
22 Mart 2021 17:00
ETTDERGİ’nin 2. sayısı okurlarıyla buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehrimizin en köklü sivil toplum kuruluşlarından olan Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği’nin yayınladığı  “ETTDERGİ” 2. sayısı ile okurlarının huzuruna çıktı. Edirne Kırmızısı’nın vurgulandığı kapak tasarımı ile yayınlanan 2. sayıda Edirne’nin tarih, kültür, sanat ve sosyal yaşamına dair 17 yazı ve 100’e yakın fotoğrafa yer veriliyor.

Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktorasını yapan, dernek üyesi ve proje koordinatörü Altay Bayatlı’nın editörlüğünü üstlendiği ikinci sayının Danışma Kurulu, merhum Dr. Filiz Çağman, Prof. Dr. Suphi Saatçi, Prof. Dr. Emel Gönenç Güler, Doç. Dr. Bülent Yıldırım, Doç. Dr. Aziz Tekdemir, Dr. Nilüfer Bayatlı Ve Dr. Sibel Bayraktar’dan oluşuyor. Derginin yayın yönetmenleri Altay Bayatlı ve Dernek Genel Sekreteri Neslihan Çakır, yazı işleri sorumlusu ise Esra Taşkın.

Dernek Genel Sekreteri Neslihan Çakır,yaptığı açıklamada; Yaklaşık 4 aylık bir çalışmanın ürünü olan derginin 2. sayısının, ilk sayısında da Danışma Kurulu’nda yer alan, her iki sayıda da makalesi bulunan ve 2. sayının hazırlanma aşamasında vefat eden, Dünyanın sayılı el yazması ve minyatür sanatı uzmanlarından, 1997-2005 yılları arasında Topkapı Sarayı’nda müze müdürü olarak görev yapmış, Edirneli Dr. Filiz Çağman’a ithaf edildiğini belirtti.

Dr. Filiz Çağman ve Altay Bayatlı’nın “Edirne Sarayı ve Ehl-i Hiref” başlıklı yazısıyla başlayan ikinci sayıda, geçmişte Edirne’nin sosyal ve ekonomik hayatında çok büyük bir öneme sahip olan ve yaklaşık 4 yıldır tekrar canlandırılması için Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği’nin de büyük çaba harcadığı “Edirne Kırmızısı” ile ilgili Prof. Dr. Emel Gönenç Güler & Orkun Akman ve Duygu Yürek’e ait iki yazı yer alıyor. Prof. Dr. Zeren Tanındı, Edirnekari sanatında önemli eserler veren Nakkaş Mustafa Edirnevi’yi anlatırken, Prof. Dr. Suphi Saatçi, Edirne’nin tarihi fonu ve anıtsal eserlerini ele alıyor. Dergide, Malezya’dan Prof. Dr. Abdul Rahim Ahmad’ın Mayıs 2017’de gelip, bir gece kaldığı Edirne ile ilgili yazısı ve Yunanistan Sofulu’da yaşayan yazar ve gezgin Ziziz Fyllaridis’in Sofulu’da halen devam eden ipek üretimi ve ipek böcekçiliğini anlattığı yazısı da ilgi çekiyor.

Ayrıca Kalemkâr M. Semih İrteş, Dr. Ezgin Yetiş, Dr. Fatma Sibel Bayraktar, A. Kemal Savaşır, Gülin Akata, Kutalmış Bayraktar, Uğur Yesirlili, Burak Erkmen, Deniz Ece Kaleli, Yağmur Islattı, Leman Alkan gibi değerli yazarların Edirne’ye dair yazıları da 2. sayıda yer alıyor.

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği’nin arşivlik bir dergi olmasını hedeflediği ETTDERGİ, yazıları, fotoğrafları, yazıların fotoğraflarla olan ahengi ile farkını, bazı yazıların İngilizce, Yunanca, Fransızca gibi farklı dillerde olması ile de uluslararası olma özelliğini ortaya koyuyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.