DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20843651,66%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ETUS şoförlerinden AK Parti’ye “Boş vaatlere karnımız tok”

ETUS şoförlerinden AK Parti’ye “Boş vaatlere karnımız tok”

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik ve şoför esnafı, iktidar partisinden haklarını talep etti. ETUS Başkan Hakan Giyik sosyal medya hesabından ‘Bugüne kadar esnafın hakkını yediniz, o hakkı da geri verecek misiniz?' paylaşımı sonrası şoför esnafları seçim sürecinde oy isteyen iktidara yorumlarla tepki gösterdi.

ABONE OL
29 Mart 2024 17:52
ETUS şoförlerinden AK Parti’ye “Boş vaatlere karnımız tok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik ve şoför esnafı, iktidar partisinden haklarını talep etti. ETUS Başkan Hakan Giyik sosyal medya hesabından ‘Bugüne kadar esnafın hakkını yediniz, o hakkı da geri verecek misiniz?’ paylaşımı sonrası şoför esnafları seçim sürecinde oy isteyen iktidara yorumlarla tepki gösterdi.

İktidarın uyguladığı mazot zamlarından pandemide batan Şoför esnaflarına, yüksek vergilerden 65 yaş üstü için yeteriz verilen desteklere kadar şoför esnafı iktidarı adeta topa tuttu. Birçok şoför AK Parti’nin vaatlerine inanılmaması gerektiği, şoför esnafının bu hükümetle battığını öne sürdü.

“CHP’NİN KALESİNİ YIKTIRMAYACAĞIZ”

Tüm sektör esnaflarının hükümet politikalarıyla bitirildiğini ve esnafın artık vaat yalanlara kanmadığını kaydeden ETUS Şoförlerinden Birkan Dilbaz “Türkiye’yi bitirdiler, emekliyi bitirdiler, çiftçiyi bitirdiler, toplu taşımayı bitirdiler, esnafı bitirdiler kısacası ne kaldı geriye? Bol bol vaatler. Esnaf artık bu yalanları yemez. Yıkılmayan CHP’nin kalesini yıktırmayacağız. Bu şehir emekli şehri, çiftçinin şehri. Sandıkta Atatürk’ün kemiklerini sızlatmazlar” diye konuştu.

“ARKADAŞLARIMIZIN HAKKI GERİ GELECEK Mi?”

Pandemi döneminde destek olunmayan şoför esnafının battığını ve bu esnafın haklarının geri gelip gelmeyeceğini iktidara seslenerek sorgulayan Şoför esnaflarından Serkan Giyik “Çok ciddi bir pandemi dönemi vardı Dünyada ve Türkiye’de taşımacılık sıfıra düştü, herkes bir şeyler sattı hizmete devam etti. Batan arkadaşlarımız oldu şimdi o hakları arkadaşlarımızın kaybettikleri geri gelecek mi? dedi.

“RESMEN TAŞIMACILIK BİTTİ, HER ŞEYE YÜZDE 300-400 ZAM GELDİ BU ZİHNİYETLE KİMSE HAKKINI ALAMAZ”

ETUS Şoförlerin destek veren başka bir Şoför Ahmet Erginler” “Türkiye de kim hakkını almış ki, emeklimi memur mu işçi mi esnaf mı? Bugün 40 yaşında çocuklar emekli oldu. Saçma sapan düzenlemelerle SGK’yı bitirdiler. Biz 50 yaşındayız emekli olamıyoruz, babadan kamyoncuyum yaşım 50. Ben bugüne kadar meslekte böyle bir şey görmedim. Resmen taşımacılık sektörü bitti. İğneden ipliğe her şeye yüzde 300 – 400 zam geldi. Para pul oldu, alım gücü bitti. Neyi sayalım yazsak yazsak sayfalar yetmez. Sonuç bu zihniyetle bu ülkede kimse hakkını alamaz kardeşim bu kadar net” dedi.

“TAŞIMA ESNAFINI YIKAN VE SAĞMAL İNEK GÖZÜYLE BAKAN BU ZİHNİYET”

İktidarın emeklilere, taşımacılık sektörüne verdiği zararı ve sektörün hakkını aramak istediğinde baskıya uğradığını kaydeden şoför Orhan Çam “Bu ülke hepimizin, yalnız hak deyip hak yiyen yol yapacağım diye beşli çeteye tüm iyi niyetini kullanan ve ‘ey emekliler bu yıl sizin yılınız’ deyip nasıl kendi aldığı hakların üstünü örten, vermesi gerekeni vermeyip şimdi ben vereceğim diyen, taşımacılık sektörüne devamlı sağmal inek gibi bakıp yatlara yakıtı ucuz verirken, tüm iyi niyet kullandıklarının acısını çıkartırcasına 65 veya başka kurumlardan olanlara zoraki bedava taşıyacaksınız ve ben primi sizden yapacağım diyen, fakat en ufak hak aramada direk üstüne her türlü baskı ile müdahale etmek ve tüm istekleri tüm ricaları görmemezlikten gelmek, taşıma esnafını yıkan bu zihniyet, tabiri doğal etkenler pandemi, deprem, sel baskını bunlar herkese var ama başkasına verilen hak taşıması esnafına yok hemşerim” diye konuştu.

“1 PAKET MAKARNA 1 ÇUVAL KÖMÜRE OY VERENLERİ KANDIRIRSINIZ SİZ”

Vatandaşın artık boş sözlere kanmadığını, boş vaatlerde makarna ve kömür alanların inanacağını söyleyen şoför esnaflarından Osman Kiremitçi “Bugün bol keseden söz verenler 31 Mart’tan sonra kimseyi tanımayacak. Hep gördük altı boş vaatleri biliyoruz hepsini. Anca 1 paket makarnaya, 1 çuval kömüre oy verenleri kandırırsınız siz” dedi

“AKP 20 YILDIR HAKKINIZI YEDİ BİR ŞEY VERMEDİ SİZE, SAKIN İNANMAYIN”

Şoför esnafına AK Parti vaatlerini inanamamaları konusunda destek veren vatandaş Aydın Karakaş “Bu AKP 20 yıldır hakkınızı yedi bir şey yapmadı size. Şimdide bir şey yapmaz ve bu son dönem AKP için. Sakın inanmayın” diye vurguladı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.