DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2042647-1,07%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fatih Müzesi için tarih verildi

Fatih Müzesi için tarih verildi

ABONE OL
8 Ağustos 2020 11:49
Fatih Müzesi için tarih verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nde, Fatih Sultan Mehmet’in eğitim gördüğü ‘Saatli Medrese’nin ‘Fatih Sultan Mehmet’ müzesine dönüştürülmesine yönelik rapor kabul edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk müzenin 29 Mayıs 2021’de ziyaretçi kabul etmeye başlayacağını açıkladı.

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos ayı oturumları devam ediyor. Meclis dün Mehmet Geçmiş Başkanlığında toplandı. Komisyon Başkanı Halik Akdağ’ın okuduğu kentteki ‘Saatli Medrese’nin Fatih Sultan Mehmet Han Müzesine dönüştürülmesi hakkındaki rapor oy birliğiyle kabul edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk projeyle ilgili meclisi bilgilendirdi. Gazetecilere de açıklamalarda bulunan Soytürk, bu projeyle dünya da bir padişahın adına ilk defa bir müze yapılm

edirne, edirne haber,edirne haberleri,edirne medya,edirne son dakika haberleri,edirne haber press, trakya haberleri,trakya haber ajansı,edirne gazeteleri,trakya haberleri,edirne son dakika, yerel gazeteler,edirne son dakika haber,Edirne İnternet Haber,edirne gazeteleri,edirne haber medya,Edirne Son Dakika haber,Edirne Gazetesi,Edirne Merkez, en son haber, edirne en son haber, edirne gündem dış olacağının altını çizdi.

Soytürk, “Sayın Valimiz Ekrem Canalp’ın talimatıyla Edirne’mizde, Fatih Sultan Mehmet Han müzesi, Edirneli ikinci Mehmet müzesi yapılması ortaya çıktıktan sonra yoğun bir mesai harcayarak, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’yle birlikte bir çağ açıp çağ kapayan, büyük bir dehaya, Edirneli ikinci Mehmet’e yakışır bir müze açacağız inşallah. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin hocalarından oluşan, 19 hocanın, bilim kuruluyla beraber teşhir tanzim projesini hazırlayacağız. Sayın İl Genel Meclis Başkanımız ve meclisimizin destekleriyle, Edirneli ikinci Mehmet’in müzesi 29 Mayıs 2021’de yerli ve yabancı ziyaretçilerimize ama en çokta bu şehirde yaşayan bu ülkenin çocuklarına Edirneli Fatih’i anlatacağız. Ayrıca Dünya’da ilk defa bir padişah adına bir müze yapılıyor. O’da Edirneli ikinci Mehmet’in müzesi. Edirne’de onun eğitim aldığı Saatli Medrese’de yapılacak. Ben destek veren sayın valimize ve meclisimize teşekkür ediyorum” dedi.

“İÇİMİZDE HEP UHDE”

Böyle bir müzenin yapılmasına katkı sağladıklarından dolayı çok mutlu olduklarını anlatan Başkan Geçmiş ise “Bu projeyi hayata geçiren ilk planlamasını yapan sayın valimizdir. Sayın valimizle istişare ettiğimizde, bu projeyi anlattığında gerçekten tüylerim diken diken oldu. Edirne’de doğmuş, Edirne’de yaşamış biri olarak hep Fatih Sultan Mehmet’in kitaplarıyla, İstanbul’u fethiyle büyüdük, bunların söylemleriyle yaşadık. Ama hep içimizde de yıllardan beri uhdeydi. Bu müzenin açılışıyla birlikte gerçek anlamda kendi öz kişiliğimize dönüyor, Edirneli Fatih’i de tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmanın heyecanını ve onurunu yaşıyoruz. Tekrar sayın valimiz Ekrem Canalp’e tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.