DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2072167-1,38%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Filiz Okulları’nda Ağaç Kardeşleri yetişiyor

Filiz Okulları’nda Ağaç Kardeşleri yetişiyor

ABONE OL
22 Ocak 2021 10:55
Filiz Okulları’nda Ağaç Kardeşleri yetişiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Özel Filiz Okulları öğrencilerine yönelik online TEMA doğa eğitim projesi uygulanmaya başlandı.

Edirne Tema Vakfı İl Temsilcisi Şirin Çoğal’ın başkanlığında, Trakya Üniversitesi Genç TEMA Başkanı Elifnur Demir ve topluluk öğrencileri , Özel Filiz Okulları 2.sınıf öğrencilerine, online ‘Ağaç Kardeşliği’ projesi eğitimi verdiler.

Online etkinlik ile öğrencilerin yakın çevrelerindeki ağaçları tanımaları, ekosistem ve endemik bitki türleri hakkında farkındalık geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Ağaç Kardeşliği Projesi; 2016 yılı itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle uygulanmaktadır. Proje, yardımseverlik koşusu yapan gönüllü koşucuların desteğiyle hayata geçirilen bir doğa eğitim projesidir.

Proje ile ilkokula giden çocukların doğayı deneyimleyerek öğrenmeleri; ekosistem, endemik bitki, biyolojik çeşitlilik gibi kavramları tanımaları ve tohum yetiştirme sürecini gözlemlemeleri ve “Orman Ekosistemi ve Biyoçeşitlilik” konusunda farkındalık kazanmaları amaçlanmaktadır. Aynı zamanda oluşturulan “Hayrettin Karaca Ağaç Kardeşliği Ormanı”yla erozyonla mücadeleye katkı sunulması hedeflenmektedir.

Proje ile çocukların kendi yörelerine özgü tohumlardan kendi fidanlarını yetiştirmeleri sağlanarak bitki yetiştirme sürecini deneyimleyebilmeleri amaçlanmaktadır. Ayrıca TEMA Vakfı Ağaç Kardeşliği Eğitim Projesine katılan her bir öğrenci adına, Mart ayında Eskişehir’de oluşturulacak olan ‘’Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı’nda fidanlar toprakla buluşturulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.