DOLAR 32,4491 -0.14%
EURO 34,8095 -0.57%
ALTIN 2.441,840,25
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077947-0,99%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Filiz Okulları’nda Sıfır Atık Projesi

Filiz Okulları’nda Sıfır Atık Projesi

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:04
Filiz Okulları’nda Sıfır Atık Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitime ve doğaya büyük destek veren Edirne Özel Filiz Okulları 2 ve 3.sınıf öğrencileri Sıfır Atık Eğitim Projesi’ni uyguladı.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Şirin Çoğal tarafından, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi, atıkların geri dönüştürülmesi ve atık önleme yaklaşımının benimsenmesi konularında öğrencilere bilgilendirme yapıldı.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Şirin Çoğal, proje kapsamında Özel Filiz Okulları anasınıfı öğrencileriyle yüz yüze, 2 ve 3.sınıf öğrencileriyle online ortamda bir araya geldiklerini belirterek ‘’Doğayı seven, koruyan ve bu farkındalığı çevresindekilere kazandırmaya çalışan Özel Filiz Okulları  2.ve 3.sınıf öğrencileriyle   birlikte  TEMA Vakfı’nın Sıfır Atık Eğitim  Projesi’ni uygulayarak, kullanmadığımız  eşyaları başka ürünlere dönüştürerek (ileri dönüşüm) yeniden kullanıma kazandırdık” dedi.

“PROJEYLE DOĞANIN KORUNMASI AMAÇLANIYOR”

Çoğal, “Okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki çocukların sıfır atık kavramını benimsemeleri için “Düşün, Gerekli Değilse Tüketme”, “Daha Az Tüket”, “Değerlendir, Yeniden Kullan”, “Değiştir, Farklı Amaçla Kullan” ve “Dönüştür, Doğa Kazansın” prensiplerinden oluşan 5D modeli geliştirilmiştir. Proje ,kutu oyunları, sunum, film ve aile broşürü gibi eğitici materyaller içeren okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki çocuklara özel hazırlanan kısa süreli etkinlikler eşliğinde uygulanmaktadır. Çocukların sürdürülebilir bir yaşam için doğru tüketim alışkanlıkları kazanabilmeleri amacıyla projeyi ilimizde ; Özel Filiz Okulları, Bahçeşehir Koleji, Yüksel Yeşil İlkokulu , Hatice Erkurt Anaokulu ile Havsa, Uzunköprü,Enez ve İpsala’da ilçe sorumlularımızla birlikte uyguluyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı iş birliğinde 2018 yılında pilot uygulama ile başlayan ve 2019’dan itibaren Tetra Pak Türkiye’nin destekleriyle uygulanan Sıfır Atık Eğitim Projesi ile çocukların doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık kazanmaları ve “sıfır atık” yaklaşımını benimsemeleri hedeflenmektedir. Proje, okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki çocuklar için hazırlanan ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile sınıflarda uygulanan sınıf içi eğitim etkinliklerini ve 81 ildeki tüm eğitim kademelerindeki öğretmenlerin içeriklere ulaşabilmesi amacı ile tasarlanan Sıfır Atık Eğitim Portalı’nı kapsamaktadır. 3 yıl sürecek proje sonunda eğitim etkinlikleri ve dijital platform aracılığıyla 285.000 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.