DOLAR 32,4738 0.24%
EURO 34,8635 0.01%
ALTIN 2.395,10-1,12
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19010192,04%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Filiz’in zaferi

Filiz’in zaferi

Edirne’de resmi olmayan sonuçlara göre, seçmenin yüzde 46.85’inin oyunu alan CHP adayı Filiz Gencan Akın şehrin yeni belediye başkanı seçildi. Muhalefet partileri, sosyal medya trolleri, partili muhalifler, bilgisayarda hazırlanan çakma anketlere rağmen ipi göğüsleyen Akın, kentin ilk kadın belediye başkanı oldu.

ABONE OL
1 Nisan 2024 12:04
Filiz’in zaferi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirneli seçmen sandıkta ilk kadın Belediye Başkanı olarak Filiz Gencan Akın’ı tercih etti.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de vatandaşlar 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için dün sandık başına gitti. Edirne İl Genelinde 322 bin 5 seçmen 1099 sandık ve 366 okul ve binada oy verme işlemini gerçekleştirdi.

VALİ SEZER, OYUNU KIRKPINAR AĞASI ALPER YAZOĞLU ORTAOKULU’NDA KULLANDI

Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer, oylarını Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu’nda 1164’nolu sandıkta kullandı.

Vali Sezer oyunu kullanmasının ardından yaptığı açıklamada, 366 bina ve okulda oy kullanıldığı ifade etti.

Vali Sezer, sorunsuz bir şekilde herhangi bir seçim olayı meydana gelmeden vatandaşların oy verme işlemlerini gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Ülkemizde seçimler demokrasi şöleni şeklinde geçiyor. Öncesinde yoğun bir propaganda dönemi adaylar arasında, sonrasında da yoğun bir katılımla, belki dünyada en fazla katılımın olduğu ülkelerden bir tanesi. Bu manada demokrasinin gerçekten bir şölen şeklinde gerçekleştirildiği ve en iyi yaptığımız işlerden bir tanesi bu seçimler. İlimizde de 322 bin 5 seçmenimiz var bu sene itibariyle ve bin 99 sandıkta şu anda oy verme işlemleri devam ediliyor. Aylar öncesinde seçimle ilgili güvenlik tedbirlerimizi aldık, güvenlik toplantıları gerçekleştirdik, defalarca güvenlik toplantısı gerçekleştirdik. Seçim kurularından gelen talepler doğrultusunda gerekli personel görevlendirmeleri, araç görevlendirmeleri yapıldı. Yine elektrik kesintisi ve diğer konularda da olabilecek muhtemel sıkıntılara maruz kalmamak için gerekli tedbirler alındı. Bugün itibariyle de kolluk kuvvetlerimiz yine görevleri başındalar. Sabah sandıklar teslim edildi. Şimdi de 2 bin 195 kolluk kuvvetimiz yani polis ve jandarmamız şu anda görev yapıyor. 331 tane araçla ekibimiz şu anda görev başında. Toplamda da 4 bin 671 kamu personeli görev almış durumda seçimlerde. Umarım kazasız belasız güzel bir şekilde seçimler sona erer. Seçilen arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyoruz. Hem ülkemize hem de Edirne’mize güzel hizmetler yapmalarını temenni ve dua ediyoruz. Yeni dönemde de güzel hizmetlere bu vesileyle de vesile olurlar diye temenni ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

AKIN, OYUNU KIRKPINAR AĞASI ALPER YAZOĞLU ORTAOKULU’NDA KULLANDI

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın, oyunu eşi İnanç Gönen Akın ile birlikte Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu’nda 1168 nolu sandıkta kullandı.

Oyunu kullandığı okuldan çıkarken açıklamada bulunan Filiz Gencan Akın, “Bugün okulumuzda oylarımızı kullandık, şehrin farklı noktalarındaki okulları da ziyaret ediyoruz. Gerçekten Edirne’ye yakışan bir atmosferde, bir bayram havasında geçiyor seçimimiz. O yüzden çok mutluyuz. Gördüğümüz kadarıyla bu saate itibariyle katılım da oldukça güzel geçiyor. Edirne’miz için, şehrimiz için çıktığımız bu güzel yolculukta inşallah güzel bir şekilde neticelenecek yolculuğumuz. Edirne’miz için ne kadar çalışsak mücadele etsek az. Hayırlı uğurlu olsun şehrimiz için. Tekrar çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman da “Biliyorsunuz yoğun bir tempo geçirdik Filiz Hanım’la birlikte. Bugün de son günündeyiz. Oylarımızı kullandık. Şimdi akşam saat 5’i bekliyoruz ama Filiz Hanım tabii ki yine durmuyor. Nasıl seçim kampanyasında gece gündüz demeden çalıştıysa şimdi okullarımızı tek tek ziyaret ediyor. Biz çok inançlıyız. Sadece kazanmayacağız. Çok yüksek oy da alacağız. Bugün sandıklar açıldığında onu göreceksiniz. Ondan sonrasında zaten Filiz Başkan’la birlikte çok yoğun bir 5 yıl geçireceğiz. Halkın içinde olduğu, halkla birlikte Edirne’yi hep beraber yöneteceğiz. Bu sloganı zaten başından beri Filiz Başkan’ım kullanmıştı ve onu da sahada uygulayacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün zaferle sonuçlandıracağız seçim sonucunu” dedi

İBA, OYUNU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NDE KULLANDI

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, eşi Nesim İba ile birlikte oyunu Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ndeki 1001’inci sandıkta oyunu kullandı.

Katılımın güzel olduğunu belirten Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, “Bu saate kadar iyiydi. Sabah saatlerinde biraz daha seyrekti ama öğlene doğru artmaya başladı. Biz de eşimle birlikte geldik, oyumuzu kullandık. İnşallah tüm Türkiye’de ve Edirne’mizde bir demokrasi şöleni olur. Şu anda Edirne’de huzur ve güven içinde bir ortam yaşıyoruz. Tüm Türkiye’de de öyle olur. Hem Edirne’miz için hem ülkemiz için hayırlı olmasını umuyorum. Bütün adaylarla birlikte Edirne’de güzel bir seçim kampanyası yaşadık. Sonuçları heyecanla bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

SEDEFÇİ OYUNU VALİ FAHRİ YÜCEL İLKÖĞRETİM OKULUNDA KULLANDI

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi de oyunu Vali Fahri Yücel İlköğretim Okulunda 1068 nolu sandıkta kullandı. Sedefçi, Edirne içi hayırlı bir seçim olmasını diledi.

Sabah saat 08.00 itibariyle başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Süloğlu’nda CHP’li aday Mehmet Ormankıran yeniden seçimi kazandı. Lalapaşa’da CHP’nin adayı Sezgin Geldi kazandı. Son 5 yıldır başkanlık görevini yürüten AK Partili İsmail Aslan seçimi kaybetti. Enez’de CHP’li Özkan Günenç yine belediye başkanı seçildi. Havsa’da CHP’nin adayı Hüseyin Özden kazanırken, son 5 yıldır görevde olan AK Parti adayı Aydın Balkan seçimi kaybetti. İpsala Belediye Başkanlığı’nı ise AK Parti adayı Mehmet Kerman kazandı. Kerman 5 yıl aradan sonra yeniden başkan seçildi. İYİ Parti adayı Abdullah Naci Ünsal ise seçimi kaybetti. Meriç Belediye Başkanlığını ise AK Partili aday Yunus Atay kazandı. Meriç’in uzun yıllardır Belediye Başkanlığını yürüten CHP’li Erol Dübek seçimi kaybetti. Keşan İlçesi’nde ise eski Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Özcan yeniden belediye başkanı seçildi. 5 yıldır görevde olan AK Partili Mustafa Helvacıoğlu seçimi kaybetti.

Resmi olmayan sonuçlara göre, seçmenin yüzde 46.85’inin oyunu alan CHP adayı Filiz Gencan Akın şehrin yeni belediye başkanı seçildi. Partililer CHP İl Başkanlığı önünde kutlama yaptı.

Filiz Gencan Akın, 1983 yılında Edirne’de doğdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmasının ardından Edirne Barosuna kayıt olarak avukatlığa başladı. 2011 yılında aktif siyasete girdi. 2019 yılında Edirne Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Akın, evlidir.

Erkan Ekşi / Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.