DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1079 -0.07%
ALTIN 2.295,470,81
BIST 9.040,482,65%
BITCOIN 23066912,41%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fındıklı, “Esnafımız destek bekliyor”

Fındıklı, “Esnafımız destek bekliyor”

ABONE OL
15 Aralık 2020 11:33
Fındıklı, “Esnafımız destek bekliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Terziler Esnaf ve  Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Fındıklı, COVID-19 salgınının birçok esnafın işlerini aksattığını, kira ve diğer ödemeler arka arkaya gelince insan psikolojisi ve aile ilişkileri de süreçten olumsuz etkilendiğine değinerek, “Esnafımıza kira desteği veya kira indirimi, vergi muafiyeti gibi destekler sunulmasını bekliyoruz” dedi.

Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Fındıklı, yaptığı açıklamada, “COVID-19 küresel bir salgına dönüşerek toplumsal hayatın birçok alanını derinden sarsan zorlu bir süreç oldu. COVID19’un en büyük tehdidi insan sağlığına yönelik olsa da bu tehdit sağlık alanıyla sınırlı kalmadı Dünya ekonomisini de altüst etti” dedi.

COVID-19’un yayılması ile birlikte fiziksel temastan kaçınılması ve belirli saatlerde dışarı çıkma kısıtlamanın olması insanları yerel esnaf ile alışveriş yapmak yerine internet üzerinden alışverişe yönelttiğine dikkat çeken Fındıklı, “Dev zincir firmalar karşısında rekabet gücü azalan yerel esnafımız, pandemi süreci ile birlikte ayakta kalma savaşı veriyor” dedi.

COVID19’dan olumsuz etkilenen ekonominin yansımalarının en çok küçük ölçekli esnaflar üzerinden anlaşıldığına dikkat çeken Fındıklı, “COVID-19 birçok esnafın işlerini aksattı. İşler rast gitmeyince, bu süreçte; esnafın destek olarak aldığı kredilerin de ödeme zamanı geldi. Kira ve diğer ödemeler arka arkaya gelince insan psikolojisi ve aile ilişkileri de süreçten olumsuz etkilendi. Esnafımıza Kira desteği veya kira indirimi, vergi muafiyeti gibi destekler sunulmasını bekliyoruz. Mülkiyeti Hazineye, Vakıflara Milli Emlak ait olan iş yerlerinin kiralarının kesinlikle indirime gidilmeli, mülkiyeti şahsa ait iş yerlerinin de sahibinin imkanı dahilinde kira indirimine gidilmelidir. Bu süreç de esnafın ayakta kalmasını, yaşamaya devam etmesine yardımcı olacaktır. Esnafımızı bu küresel krize karşı yalnız bırakmamalıyız. Herkesi bu konuda üzerine düşeni yapmaya davet ediyorum. Vatandaşlarımızdan; alışverişlerini yerel esnaftan, yerel firmaların ürettiği markaları tercih etmesini rica ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.