DOLAR 32,3310 0.24%
EURO 35,0949 -0.12%
ALTIN 2.298,420,93
BIST 9.054,222,81%
BITCOIN 22791750,57%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fırsatçılara ağır para cezası !

Fırsatçılara ağır para cezası !

ABONE OL
13 Mart 2020 10:21
Fırsatçılara ağır para cezası !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne kent merkezinde bir süredir devam eden mülteci hareketliliği kapsamında Edirne Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün ticari araçlara önlem amaçlı olarak mülteci taşıma yasağı getirmesinin ardından, durumu fırsat bilen sivil araçlar mültecileri Pazarkule Sınır Kapısı’nın bulunduğu Karaağaç Mahallesi’ne ve Kapıkule Sınır Kapısına yakın bölgeye taşımaya başladılar. Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler kent merkezinde mültecilerin geçiş yolu üzerinde sıkı güvenlik önlemleri alıp sivil araçları tek tek kontrol ederken, mülteci taşıyan araçlar trafikten men edilerek sahiplerine ağır para cezaları uygulanıyor.

Edirne kent merkezinde uzun süredir devam eden mülteci yoğunluğu nedeniyle Edirne Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün talimatıyla ticari taksi, otobüs, minibüs v.b. araçlarla Pazarkule Sınır Kapısı, Karaağaç ve Kapıkule Sınır Kapısı güzergahında mülteci taşınması yasaklanınca, mültecilerin umutları üzerinden para kazanma niyetinde olanlar sivil araçlarıyla bu bölgelere mülteci taşımaya başladı.

“SİVİL ARACIN BAGAJINDA YAKALANDILAR”

Yaşananlar üzerine Edirne Valiliği’nin talimatıyla emniyet güçleri Pazarkule Sınır Kapısı, Karaağaç ve Kapıkule Sınır Kapısı geçiş yolları üzerinde önlemlerini arttırarak sivil ve ticari araçları tek tek aramaya başladı. Yapılan aramalarda bazı sivil araçların bagaj bölümüne gizlenmiş mültecilerin yakalandığını ifade eden yetkililer, araç sahiplerine ağır para cezaları uyguladıklarını ve araçları trafikten men ettiklerini belirttiler.

Edirne Emniyetinin sınıra yakın bölgelerde ve özellikle Karaağaç Mahallesi girişlerinde önlemlerini arttırmasının ardından sivil araçlarla mülteci taşıyanlar yakalanmaya başladı. Yetkililer denetimlerin Edirne kent merkezinde sürekli devam edeceğini ve yasa dışı taşımaya engel olunacağını belirttiler.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.