DOLAR 32,3415 0.22%
EURO 35,0508 -0.23%
ALTIN 2.282,510,24
BIST 8.983,892,01%
BITCOIN 22854361,52%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Fırsatçılara taviz yok!

Fırsatçılara taviz yok!

ABONE OL
16 Mart 2020 10:24
Fırsatçılara taviz yok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ticaret Borsası (ETB), ülkemizde ilk görülen koronavirüs vakasının ardından bazı ürünlerde fiyat artışlarına giderek fırsatçılık yapmaya çalışanlara uyarıda bulunarak, vatandaşı mağdur eden fırsatçılara karşı sessiz kalmayacaklarını ve cezai işlemler için gerekli adımları atacaklarını bildirdi.

ŞİKAYETLER GELİYOR

Edirne Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamada, “Ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) isimli hastalık sonrasında, bazı işletmelerin söz konusu durumdan istifade ederek ticari ürünlerde haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği hakkında Birliğimize şikayetler ulaşmaktadır” denildi.

“VATANDAŞI MAĞDUR EDENLERE SESSİZ KALINMAYACAKTIR”

Açıklamada şöyle denildi; “Bu çerçevede; çalışma alanımız içerisinde bu tür işletmelerin tespit edilmesi halinde, Disiplin Kuruluna sevk edilerek haklarında “Oda ve Borsa Üyelerine Verilecek Disiplin ve Para Cezaları ile Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde gerekli işlemler başlatılacaktır.

Böyle bir tutum içine girenler hem hukuka hem örf ve adetlerimize hem de ahlaki değerlerimize aykırı davranmış olacaktır. Ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmaları çalıştırılacak ve bu haksızlıkları yapan firmalara gereken cezalar verilecektir. Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalınmayacaktır. Bize verilen yasal haklar çerçevesinde, Edirne Halkının ve Üyelerimizin haklarını sonuna kadar koruyacağız”

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.