DOLAR 32,3781 0.18%
EURO 35,0251 -0.19%
ALTIN 2.324,890,25
BIST 9.093,640,15%
BITCOIN 2262862-0,61%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Garsonlara hijyen eğitimi

Garsonlara hijyen eğitimi

ABONE OL
25 Ocak 2020 10:34
Garsonlara hijyen eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, kentteki lokanta ve kafeteryalarda çalışan garsonlara yönelik düzenlenen hijyen eğitiminde konuştu. Tanrıkulu, “Önce eğitim sonra denetim yaptık. Bu şehirde gidemeyeceğimiz, yemek yiyemeyeceğimiz hiçbir lokanta ve kafeterya yok” dedi.

Edirne Belediyesi Sağlık İşleri Birimi, belediye nikah salonunda düzenlediği etkinlikte kent merkezinde faaliyet gösteren lokanta ve kafeteryalardaki garsonlara yönelik kişisel hijyen ve işyeri hijyeni konusunda eğitim verdi.

Burada gazetecilere bir açıklama yapan Tanrıkulu, “İstiyoruz ki esnafımız, garsonlarımız Türkiye’ye örnek olsun; Edirne’nin yüz akı olsun” dedi ve şunları kaydetti: “Belediye Başkanımız Recep Gürkan, Edirne’yi bir turizm destinasyonu haline getirdi. Edirne’yi keşfet programları ile kente gazetecilerin, tur operatörlerinin ve yatırımcıların gelmesini sağladı.

ESNAFIMIZ İLE BİR ARADAYIZ

Bu şehrin lokantasında yemek yiyen, kasabından et alan insanlar olarak, kendimizin yemeyeceği ya da kendimizin satın almayacağı hiçbir şeyi halkımıza da asla yedirmeyeceğiz, satın aldırmayacağız. Buraya gelen misafirlerimiz için de, burada yaşayan halkımız içinde aynı şeyi istiyoruz. Edirne Belediyesi hiçbir zaman baskı ve ceza veren bir belediye olmadı. Önce eğitim sonra denetim yaptık. Bu şehirde gidemeyeceğimiz, yemek yiyemeyeceğimiz hiçbir lokanta ve kafeterya yok. Esnafımız ile bir aradayız. Edirne Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Biz istiyoruz ki esnafımız kazansın, şehrimiz kazansın, halkımız kazansın”

“PROBLEM YOK DENECEK KADAR AZ”

Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EDESOB) Eski Başkanı Emin İnağ, “Diğer illere baktığımızda Edirne’de problem yok denecek kadar az. Esnafımızın kendi diyaloğu da belediye ile iyidir. Bu tür etkinliklerinden dolayı Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ve Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu’na çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı

Program Edirne Belediyesi Sağlık İşleri Birimi’nden Hemşire İnci Özer ile İş Yeri Denedim Biriminden Gıda Mühendisleri Zeynep Demir, Ferhat Şahin ve Elif Atacan’ın konuşmalarının ardından son buldu.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.