DOLAR 32,5235 -0.08%
EURO 34,7903 -0.23%
ALTIN 2.418,86-0,45
BIST 9.704,420,62%
BITCOIN 21655010,57%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Gastronomik Hediyeleşme Çalıştayı” düzenlendi

“Gastronomik Hediyeleşme Çalıştayı” düzenlendi

ABONE OL
25 Mayıs 2023 13:25
“Gastronomik Hediyeleşme Çalıştayı” düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra kendine özgü gastronomik mirasıyla da dikkat çeken bir şehir olması, bu zengin mirasın daha geniş bir kitleyle buluşması ve gastronomik hediyelerin değerinin artırılması amacıyla Türk Mutfağı Haftası kapsamında “Gastronomik Hediyeleşme Çalıştayı” düzenlendi.

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği ev sahipliğinde ve Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emel Gönenç Güler moderatörlüğünde gerçekleşen çalıştayda Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ve turist rehberi, belgesel yapımcısı, turizm öğrenci ve öğretim üyeleri, gastronomi tutkunu, girişimci, yiyecek içecek profesyonelleri ve yerel mutfak kültürüne ilgi duyan birçok değerli katılımcı yer aldı.

Yerel lezzetleri keşfetmek, gastronomik hediyelerin bilinirliğini artırmak ve Edirne’nin gastronomik hediyeleşme alanında gelişimini desteklemek amacıyla düzenlenen çalıştayda Prof. Dr. Emel Gönenç Güler, hediyeleşmenin tarihsel, kültürel, sosyolojik ve diplomatik boyutları ve gastronomik hediyelerin Edirne ekonomisine etkisi ve geliştirme potansiyeli üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Edirne ilinde yaşayanların hediyeleşmede tercih ettikleri gıda, tarım ve yiyecek-içecek ürünleri ile misafire en çok ikram edilen yiyecek-içecek ürünlerini ortaya çıkarmak amacı ve Edirne iline ait tarım, hayvancılık, gıda ve yemeklerin tanıtımı ve bilinirliğinin artırılması hedefiyle katılımcılara bir anket uygulandı.

Güler, çalıştayın gastronomik hediyelerin Edirne ekonomisine katkısını vurgulayarak, “Edirne’nin lezzetli ürünlerini dünyaya tanıtmak, hem yerel üreticilerimize hem de şehrimizin ekonomisine önemli bir ivme kazandıracaktır. Gastronomik Hediyeleşme Çalıştayı, Edirne’nin zengin kültürel ve gastronomik mirasını koruma ve tanıtma çabalarına yeni bir ivme kazandıracak. Bu çalıştay sayesinde hediyenin anlamı ve değeri, Edirne’nin lezzetleriyle bütünleşerek daha da güçlenecektir. Bu önemli etkinlikte paylaşılan bilgiler ve ortaya çıkan fikirlerle gastronomik hediyeleşme konusunda gelecekteki çalışmalarımız için yol gösterici olacaktır” dedi.

Çalıştayda anket sonuçları ve paylaşılan öneri ve değerlendirmeler ayrıca bir rapor olarak hazırlanıp, rapor bilimsel bir çalışma olarak paylaşılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.