DOLAR 32,4106 0.23%
EURO 35,6808 0.55%
ALTIN 2.325,120,27
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22991562,70%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazeteciler 10 Ocak’ta bir araya geldi

Gazeteciler 10 Ocak’ta bir araya geldi

ABONE OL
11 Ocak 2022 10:58
Gazeteciler 10 Ocak’ta bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentteki gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Vali Canalp, programda eşi için organ bağışında bulunan Edirne’nin Sesi gazetesi Yazı işleri Müdürü Tamer Yavuz’a örnek davranışından dolayı teşekkür plaketi verdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, kentte görev yapan gazeteciler İki Köprü Arası’ndaki Polisevi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda bir araya geldi. Programa Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürü Uğur Ülgen, Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mehmet Akif Bircan ve gazeteciler katıldı.

Burada Vali Canalp, böbrek yetmezliği sorunu yaşayan doktor eşine böbreğini bağışlayan Edirne’nin Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tamer Yavuz’a plaket takdim etti.

“BİR ORGANIN BAŞKA BİR BEDENDE YENİDEN CAN BULUYOR OLMASI GÜZEL BİR DUYGU”

Vali Canalp, gazeteci Yavuz’un organını bağışlayarak eşine can verdiğini belirterek, “Eşi dahi olsa bir insana kendi organını bağışlıyor olabilmek kadar kıymetli bir şey yok. Çünkü hepimiz yukarıdan aşağıya baksak dünyanın en zengin insanıyız. Hiçbir organımızın maddi olarak karşılığını söyleyemeyiz. Aslında hepimiz bu anlamda dünyanın en zengin insanlarıyız. Hepimiz paha biçilmez eserlere sahibiz ama en güzeli, paha biçilmez olanı, bizim için en kıymetli olanı da yeri geldiğinde diğer insanlar için fedakarlıkta bulunabilmektir. Tamer Bey’e teşekkür ediyorum. Eşi için böbreğini bağışlamış olmak suretiyle bir başka insanın can bulmasına, hayat bulmasına vesile oldu. Bu vesileyle aynı zamanda da organ bağışına da tekrar dikkat çekmiş oldu. Bende 2003 yılında bütün organlarımı bağışladım. Bir organın başka bir bedende yeniden can buluyor olması güzel bir duygu” dedi.

“HERKES SEVDİKLERİNE KALİTELİ YAŞAMI BAĞIŞLAMALI”

Eşine tereddüt etmeden böbreğini verdiğini belirten Yavuz, “Bu sürece girdik. Yaklaşık bir ay gibi bir tahlil sürecimiz oldu, ondan sonra böbreğimi bağışladım. Eşim şu an sağlığına kavuştu, mutluyum. Korkulacak bir şey yok. Herkese sevdiklerine kaliteli yaşamı bağışlamalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Ardından Gazeteciler Günü’ne değinerek konuşmasını sürdüren Vali Canalp, özellikle yerel basının günden güne artan kökleşmiş sorunlarının var olduğunu söyledi.

Yerel basının en büyük sorununun finansman sorunu olduğunu vurgulayan Vali Canalp, bir gazetenin çıkmasının büyük bir maliyet gerektirdiğini söyleyerek şunları anlattı;

“EKONOMİNİN İÇİNDE GELECEĞİ OKUYABİLEN, GÖREBİLEN SEKTÖRLER AYAKTA KALABİLİR”

“Geçmişte de vardı bu sorunlar ama artık hepimiz biliyoruz ki bu sorunlar günden güne artıyor, farklılaşıyor ve büyüyor. Bunların en büyüğü finansman sorunu. Bir çıktı olarak bir gazeteyi çıkartabilmek gerçekten de yüksek maliyetler gerektiriyor. Bu maliyetlerden dolayı da günden güne yerel basında Türkiye çapında baktığınız zaman tırnak içinde söylüyorum, erimeler başladı ve bu ivme erime ivmesi günden güne de artış eğilimini gösteriyor. Zamanın ruhunu yaşayabilmek zamanın ruhunu kavrayabilmek ve geleceği okuyabilmek çok önemlidir. Ekonominin içinde geleceği okuyabilen, görebilen sektörler ayakta kalabilir. Bazı sektörlerde geçmişte kalıyor. Emin olun ki yerel basın açısından da ekonominin temel ilkesi geçerlidir. Eğer geleceği okuyabilirsek geleceği görebilirsek bu sektör gelecekte de var olmaya devam edecektir. Kanaatimce şuanda yerel basının geleceği okumasının en önemli faktörü dijital basındır. İnternet basını, sosyal medya gibi bu türden dijital uygulamalara el atıyor olmak en önemlisi ve en güvenlisidir.

“DRONE VE DİJİTAL GAZETECİLİK EĞİTİMLERİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Sizlerle beraber ortak bir çalışma yürütmek istiyorum. Özelliklede yeni nesil gazeteci arkadaşlarımızla beraber dijital gazetecilik üzerine ortak bir projemiz olsun. Bu ortak proje çerçevesinde dijital gazeteciliğin ne şekilde yapılabileceğini, ekonomik olarak nasıl sürdürülebilirlik niteliği kazandırılabileceğini ve geleceğe bu mesleğin nasıl taşınabileceğini ilişkin en azından bu işe yeni başlayacak olan arkadaşlarımızın eline de bir uygulama modu vermiş olalım.

İkinci olarak da drone eğitimiyle ilgili müşterek bir çalışma yapalım. Sizlerle beraber yapalım bunu da. Bununda tabi mutlaka belli bir şekilde yetkili belgesi de olması gerekiyor. Bununla ilgili kursuda sizinle beraber açalım, kursu bitiren arkadaşlarımızın da droneleri kullanma ehliyetleri olmuş olsun.

“DERNEKLER, FEDERASYON ÇATISI ALTINDA BİRLEŞMELİ”

Bütün arkadaşlarımızla beraber bugün bu çatının altındayız. Ama 10 Ocak’ta bugün nasıl ki beraber birlikte olabiliyorsak 11 Ocak’ta da, senenin 365 günüde bu birlikteliği ve beraberliğin sürekli olabileceği bir yapısal mekanizma da kurmamız lazım. O birlikteliği de ne şekilde sağlayabiliriz derseniz eğer onunda çok basit yolu ve yöntemi var. Derneklerimiz var. Ama her derneğimize üye olan belli sayıda gazeteci arkadaşlarımız var. Bir derneğin yapmış olduğu bir projeyi diğer derneklerinde yapması çok zaman mümkün olmuyor. Çünkü bu aynı zamanda bir finansal problem. Ama hepimiz beraber bir araya gelebilirsek tek bir federasyon çatısı altında birleşebilirsek biz senenin 365 günü beraber, birlikte olabiliriz. Kuracağımız federasyona sadece Edirne’deki derneklerimiz değil, Trakya’daki basın kuruluşlarımızı da dahil edelim. Onlar da bu çatının içerisinde yer alabilsinler. Balkan ülkelerindeki, kardeş coğrafyamızdaki basın kuruluşları da yine bu federasyonun bünyesi içerisinde yer alabilsinler. Daha öncesinden sahip olmuş olduğunuz binayı eğer bu federasyonu siz kurarsanız tepeden tırnağa onarmaya istekliyim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.