DOLAR 32,5153 -0.08%
EURO 34,9414 0.28%
ALTIN 2.433,800,45
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2085357-0,50%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Gazi İlkokulu yeniden kendi alanına yapılsın”

“Gazi İlkokulu yeniden kendi alanına yapılsın”

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:04
“Gazi İlkokulu yeniden kendi alanına yapılsın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depreme dayanıksız olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla yakılması planlanan Gazi İlkokulu için bazı mahalle muhtarları ve STK temsilcileri, Gazi İlkokulunun yeniden kendi alanına yapılmasını istediler.

Edirne Veli Der’den yapılan açıklamada, Meydan ve Umurbey Mahallelerinin tek ilkokulu olan Gazi İlkokulunun tüm uyarı ve itirazlara rağmen kapatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, çoğunluğunu roman çocukların oluşturduğu 170 öğrenci, farklı mahallelerde bulunan 3 ilkokula dağıtılarak, mahallelerinden, okullarından, arkadaşlarından, öğretmenlerinden koparıldığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi;

“Oysa ki, Gazi İlkokulu’nda kurum kültürü oluşmuş, özveriyle çalışan idareci, öğretmen, yardımcı personelle, veli ve öğrenciler eğitim öğretim açısından verimli bir ortam oluşturmuşlardı. Dezavantajlı bölgelerde yaşanan devamsızlık sorunu en aza indirilmiş, çocukların okula severek gelmeleri sağlanmıştı.Gazi ilkokulunun kapatılması ile, Meydan ve Umurbey Mahallelerindeki çocuklarımızın kamusal eğitime ulaşması zorlaşacaktır.

Bunun yanında Gazi İlkokulu’nun öğrencilerinin dağıtıldığı Yusufhoca, Kurtuluş ve Fevzipaşa İlkokulu işleyişinde yeni düzenlemeler yapılmak zorunda kalınacaktır.

Dezavantajlı okullarda sınıf mevcutlarının az olması, öğrencilerimizin kamusal eğitime ulaşması açısından olumlu değerlendirilmeli, az mevcutlu sınıfları birleştirmenin eğitsel ve pedogojik sakıncaları olduğu görülmelidir.

Bizler, Meydan Mahallesi Muhtarı Emin Özbostan, Umurbey Mahalle Muhtarı Turhan Özgünden, Babademirtaş Mahallesi Muhtarı Haluk İnağ, Medrese Alibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Çağlar, Sarıcapaşa Mahallesi Muhtarı Ercan Sert , Edirne Veli Der Başkanı Mustafa Aytekin, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri  Derneği Başkanı Turan Şallı, Eğitim İş Şube Başkanı Nedim  Zobar, Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir olarak, Gazi İlkokulu’nun yeniden kendi alanında yapılmasını, Umurbey ve Meydan Mahallelerinin  çocuklarına hizmet vermesini istiyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımıza devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız”

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.