DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20770991,43%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaziler, öğrencilerle buluştu

Gaziler, öğrencilerle buluştu

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” kapsamında Gaziler öğrenciler ile okullarda bir araya geliyor. Edirne lisesi ile devam eden buluşmada öğrenciler kahraman gazilerimizin yaşadıklarını bizzat tek ağızdan dinledi.

ABONE OL
14 Şubat 2024 19:01
Gaziler, öğrencilerle buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” kapsamında kentin en eski ve köklü liselerinden biri olan Edirne Lisesi öğrencileri Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi üyeleri ile bir araya geldi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İsmailoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Kıbrıs Gazileri Fevzi Demir ve İbrahim Aksal, Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Programda; öğrenciler kahraman gazilerimizin yaşadıklarını bizzat tek ağızdan dinledi. Gaziler öğrencilere; “Gazilik, Vatan-Bayrak ve Millet Aşkı, Kıbrıs Barış Harekatında Yaşanılanlar” konularında söyleşi gerçekleştirdi.

“CANLI KAHRAMANLARLA SİZLERİ BULUŞTURMAK İSTEDİK”

Programda konuşan Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç, “Kadir kıymet bile milletlerin evlatlarından kadri kıymeti bilinenler çıkar. Hiç şüphesiz ki bizim tarihimiz kahramanlık ve kahramanlarla dolu. Şuna çok dikkat etmemiz gerekir. Tarih şuuru ve bilincini ayakta tutmamız lazım. Tarih şuuru ve bilincini yitirdiğimizde hafızamızı yitiririz. Hafızamız yitirilirse köklerimizi yitiririz. Köklerimizi yitirirsek her şeyimizi yitiririz. Köksüz bir ağaç, temelsiz bir bina ayakta durmaz. Aile Bakanlığı ve Aile Müdürlüğü olarak biz bugün canlı kahramanlarımızla sizleri buluşturmak istedik. Tarih bilincini oluşturmak amacıyla bu gazi ağabeylerimizle, sizlerin gazi dedeleriyle sizleri buluşturmak istedik. Bizlere ev sahipliği yaptığı okulumuza çok teşekkür ediyoruz. Gazilerimize, gazi ağabeylerimize çok teşekkür ediyoruz Aile Müdürlüğü olarak. Biz her zaman onlarla onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız. Allah’tan sizler için sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyorum” dedi.

“BUGÜN SİZLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN KUZEY IRAKTA TÜRK ASKERİ MĞCADLEE VERİYOR, GAZİLERİMİZ OLUYOR”

Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk de “Bugün burada duyduklarım benim için çok anlamlıydı. Bazı şeyleri de bana tekrar hatırlattı ve anlattı. Hem gazilerimizin söylediği şeyler, hem de sizin sorunlarınızın bende çağrıştırdığı şeyler. Ben şunu anladım ki, bugün bu ülkede güçlü ve güvenli olabilmek için sadece bazen sınırın içindekileri korumak yetmez. Bazen sınırın dışı içinde savaşmak gerekir. Sınırın dışındaki Türk varlığını korumak gerekir. İşte o zaman da bu gerekiyordu. Ve çok başarılı, muazzam bir şekilde bu gerçekleştirildi. Kuzey Irak ile ilgili bir soru soruldu. Aslında bugün de yapılıyor. Sizleri güvende tutabilmek için, bu ülkeyi güçlü tutabilmek için yine sınırın ötesinde Türk askeri mücadele veriyor. Şehitler veriyoruz. Gazilerimiz oluyor. Bugün yine bu oluyor. Hatta bazı Balkanlar için de aynı şey söz konusu. O aradaki Türk varlığı içinde birçok fedakarlıklar yapılıyor. İşte aslında bu ülkenin bugün ve gelecekte daha güçlü olabilmesi için bunu anlamamız gerekiyor. Konuşan şeylerden bunu ziyadesiz de anladık. Ben sayın müdürüme ve saygıdeğer gazilerimize tekrar bugün bizimle oldukları için teşekkür ederim” diye konuştu.

Program, gazilerin öğrencilerin sorularının cevaplandırılması son buldu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.