DOLAR 32,2972 -0.61%
EURO 34,7290 -0.38%
ALTIN 2.411,33-0,45
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1860025-4,35%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma

Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Edirne Şubesi tarafından "Kudüs ve Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma" töreni Eski Camii'de düzenlendi.

ABONE OL
12 Nisan 2024 16:20
Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Edirne Şubesi tarafından “Kudüs ve Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma” töreni Eski Camii’de düzenlendi.  Cuma namazı sonrası düzenlenen törende, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve bayramlaşma gerçekleştirildi. Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı ve AGD Eski GİK Üyesi Mustafa İriş, adaleti önceleyen devletlerin güçlü olması gerektiğini, yüz yıldır insan eşitliğinden bahseden Batı’nın Gazze’de yaşananlara göz umduğu söyleyerek “Yıllardan beri uygulanan beyin yıkamasından kurtulup biz neymiş diyerek toparlanacağız. Yeniden güçlü olup sadece kendi ülkemiz, çevre ülkeler değil tüm dünyaya Adalet sağlayacağız. Herkesin duasını alacağız. Bir gün bu zulüm bitecek” şeklinde sözlerine yer verdi.

“İNSAN HAKLARI SAVUNAN BATI’NIN KILI KIPIRDAMIYOR”

Cuma namazımızı kıldık. Ardından gıyiabi cenaze namazımızı kıldık. Bu bir farkında olma meselesidir. Her şey değildir ama bir şeydir. Aynı istikamate bakabilmek, gönülleri aynı yönlere sevk edebilmek adına bu etkinlikler önemlidir. Yeterli değildir. Atarımızın çok güzel sözü var: istersen sulhu salah hazır ol cenge. Güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Adaleti önceleyen insanların ülkelerinin güçlü olması lazım. Eğer güç adil olanların elinde olursa orada Adalet, huzur, Kardeşlik devam eder. Eğer güç zalimlerin elinde okursa yeryüzü zulüm ve kan gözyaşıyla kahrolur. İnsanlar herkesin gözü önünde kütür kütür ölüyor. Batı’nın kılı kıpırdamıyor. Bence Gazze’de yaşanan olaylar insanlığı kendine getirmesine çok önemli bir pencere açacak. 100 yıldan beri yeryüzünde Batı medeniyeti hakim. Nerde insan hakları nerde özgürlük, nerede eşitlik? Öyle bir şey yok. İnsanlık onuru taşıyan devletlerin güçlü olması lazım. Güçlü olunmadığı takdirde bu zulümler durmaz.

“BU TİCARET SAVAŞI DEĞİL İNANÇ SAVAŞIDIR”

Resmi Gazete’de İsrail’e 50 ürünle uygulanan ticaret kısıtlaması I değerlendiren İriş” Bu tedirbirler çözmeyecek bu işi. Net tavır alamadığımız sürece İsrail bakıyor devam ediyor. Bugün yapılan savaşların özü dini ritüellere dayalıdır. Bir pazar, ticaret savaşı değildir. Bu inanç savaşıdır. Siyonizm dediği bu topluluk farklı inanç içinde bizim gibi inanmıyor, bizi de Hristiyanları da insan yerine koymuyor onlar. Onlar gözünde yalnız onlar var. Bu onların inancı değiştiremezsin. Görüldüğü gibi bizde gide gide en fazla boykot, ticarete kadar gidebiliyoruz” dedi.

“YENİDEN TOPARLANACAĞIZ BU ZULÜM BİTECEK”

Beyin yıkamasının artık son bularak Müslümanları toparlanacağız belirten Mustafa İriş “Biz değerlerimizi iyi anlayalım. Bu değerler kağıtlara değil hayatlara nakledilirse işe yarar. Yeniden inşallah toparlanacağız. Yıllardan beri uygulanan beyin yıkamasından kurtulup biz neymiş diyerek toparlanacağız. Yeniden güçlü olup sadece kendi ülkemiz, çevre ülkeler değil tüm dünyaya Adalet sağlayacağız. Herkesin duasını alacağız. Bir gün bu zulüm bitecek” diye konuştu.

Gıyabi cenaze namazı sonrası bayramlaşma ile birlikte Eski Cami’de düzenlenen tören sona erdi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.