DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062108-0,60%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geceyi alevler aydınlattı

Geceyi alevler aydınlattı

ABONE OL
4 Aralık 2020 09:38
Geceyi alevler aydınlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de metruk bir evde çıkan yangın mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Metrelerce yüksekliğe ulaşan alevler nedeniyle bazı mahalle sakinleri yangının sıçrama olasılığına karşı evlerinden dışarıya çıktı. İtfaiyenin uzun uğraşlar sonucu kontrol altına aldığı yangında can kaybı yaşanmazken metruk ev ise küle döndü.

Olay kentte birçok metruk evin bulunduğu Sabuni Mahallesi’nde gece saat 23.00 sularında meydana geldi. Mahallede kullanılmayan ahşap bir metruk evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler gece karanlığını gündüze çevirdi.

Metrelerce yüksekliğe çıkan alevler nedeniyle mahalle sakinleri korku dolu anlar yaşarken, bazı mahalle sakinleri yağının sıçrama olasılığına karşı evlerinden dışarıya çıkarak kendilerini sokağa attı. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucu yangını kontrol altına alarak soğutma çalışması yaptı.

Yangında can ve mal kaybı yaşanmazken mahalle sakinleri çevredeki metruk evlerin madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini ve yangının da bu yüzden çıkmış olabileceğini önü sürdüler.

“BÜYÜK KORKU YAŞADIK ÖNLEM ALINSIN”

Mahalle de birçok metruk binanın bulunduğunu belirten mahalle sakinleri çıkan yangında büyük korku yaşadıklarını belirterek, “Sokağa çıkma yasağı süresinde evlerimizdeydik. Akşam alevler bir anda büyük bir bina boyutuna ulaştı. Bu yanan evin etrafında araçlar vardı, haber verdik hepsini çeksinler diyerek. Araçları kurtardık ama bu sefer evlere sıçrama riski vardı. Haber verilen itfaiye olay yerine gelerek büyük bir yangın faciasını kontrol altına aldı. Yetkililer bu terk edilmiş evlere müdahale etmeli. Biz sokakta kalanların bu kara kışta barınmasına ses etmiyoruz ama böyle çıkacak yangınlarda kendi evlerimizi canlarımızı bile kaybedebiliriz. Sokakta yaşayan kişiler, madde kullanıcıları bir sığınma evine yerleştirilmeli, bu tarz harabe evler ise girilemeyecek şekilde korumaya alınmalı. Bugün canımızı kurtardık, ama yarın uykuda yakalanabiliriz bu tarz yangınlara. Bu ev bilerek mi yakıldı, bilmeden mi onu bilmiyoruz ama yetkililer gerekeni yapmalarını istiyoruz. Herkes bu tarz olaylar için elini taşın altına koyması gerekli. İlla birine bir şey olmasını beklemeyelim” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.