DOLAR 32,4412 -0.14%
EURO 34,7978 -0.51%
ALTIN 2.445,700,41
BIST 9.930,552,20%
BITCOIN 20697180,92%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geçmiş’ten Uzunköprü OSB itirafı!

Geçmiş’ten Uzunköprü OSB itirafı!

ABONE OL
6 Ağustos 2020 09:46
Geçmiş’ten Uzunköprü OSB itirafı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, “Bir itirafta da bulunmak lazım. Bana göre Uzunköprü’de OSB’yi açmakla çok büyük yanlış yaptık” dedi.

Başkan Geçmiş dünkü İl Genel Meclisi toplantısında, Uzunköprü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili olarak, “Uzunköprü’de OSB’yi açmakla çok büyük yanlış yaptık” ifadelerini kullandı.

Geçmiş bu söyleminin sebebini ise şöyle açıkladı: “Gerçekten bu mecliste çok ciddi kararlara imza atıyoruz ama bazen yanlış ve aceleyle olan kararlara da imza atıyoruz. Bir itirafta da bulunmak lazım. Bana göre Uzunköprü’de OSB’yi açmakla çok büyük yanlışlık yaptık. Vatandaş istemiyor, yer seçimi tehlikeli, müteşebbis kalmamış dükkan açacak. Biz hala zorluyoruz, yer hala mahkemelik. Sıkıntılar da devam ediyor. Açılması mümkün değil bu da samimi bir itiraftır.

Bana göre bölgecilik yapmaktan çok, Uzunköprü OSB’yi Keşan OSB ile birleştirmek lazım. Hepimiz birlikte Bakan’ın karşısına gittiğimizde demiş ki; ‘hepiniz bu kadar geldiniz. Yani mümkün mü demiş CHP’lisi AKP’lisi, İYİ Partilisi, şehrin Valisi, Kaymakamı burada, ticaret odası, sanayi odası, belediye burada mümkün değil demiş benim karşı çıkmam’. Yatırım programında olmaması ödeneğin olmamasına rağmen, telefon ediyor hemen yatırım programına aldırıp ödeneği hazırlatıp işe başlatıyor. En önemli şey, OSB daha yeni açılırken daha alt yapısı yapılmadan şu an 40 parselin taliplisi var. Hemen dükkanlar dolacak, işletmeler açılacak ve yetişmeyecek. İddia ediyorum. İnancım bu yönde 1 yıl içerisinde 1. dönemi bitecek, 2. parselin açılması için çalışmalar başlayacak.”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.