DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20690821,46%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geleceğin diş hekimleri beyaz önlük giydi

Geleceğin diş hekimleri beyaz önlük giydi

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında fakülteye başlayan öğrenciler için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenledi. Törende diş hekimi adayları, hocalarının elinden beyaz önlüklerini giydi.

ABONE OL
28 Kasım 2023 11:33
Geleceğin diş hekimleri beyaz önlük giydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin, geleneksel olarak Dünya Diş Hekimleri Günü’nde gerçekleştirdiği “Beyaz Önlük Giyme Töreni”nde öğrenciler, mesleklerinin sembolü olan beyaz önlüklerini giydiler.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bülend İnanç, Dekan Yardımcısı ve Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Burhan Can Çanakçi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Alparslan Bülbül, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından öğrenci arkadaşları adına bir konuşma yapan Fatma Duşuloğlu, “Bizim için buraya gelmek hiç kolay olmadı. Zorlu yollardan geçtik, çeşitli fedakârlıklar yaptık, yorulduk, çok çalıştık ama en önemlisi hiçbir zaman pes etmedik ve başardık. Bu yolda bana her zaman inanan, her koşulda beni destekleyen, her zaman arkamda olan aileme hepinizin önünde teşekkür etmek istiyorum.” dedi. Bugün burada diş hekimliği mesleğine ilk adımlarını attıklarını belirten Duşuloğlu, kendisinin ve arkadaşlarının ortak amaçlarının beş yılda hocalarının tecrübelerinden yararlanarak eğitimlerini tamamlamak ve ileride iyi birer diş hekimi olmak olduğunu ifade etti. Duşuloğlu, “Bu amaç uğruna buraya gelmek için nasıl uğraştıysak yine aynı hırsla ve istekle çalışacağız.” diyerek, tüm hocalarının ve arkadaşlarının “Dünya Diş Hekimleri Günü”nü kutladı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bülend İnanç, üniversite eğitiminin ilk iki ayının öğrenciler için biraz zor geçtiğini ifade ederek, bu alışma süreci geçtikten sonra öğrencilerin meslek edinmek için gerekli olan çabayı göstermeye başladıklarını söyledi. Geçmiş yıllara nazaran diş hekimliği fakültelerinin sayısında ciddi bir artış olduğunu belirten İnanç, bu durumun rekabet temelinde bir endişeye mahal vermemesi gerektiği üzerinde durdu. İnanç, “Bizim mesleğimiz konumsal bir meslek. Bir lokasyona bağlı. Dolayısıyla Ankara’da okuyup, mezun olan bir kişi sizin rakibiniz olamaz ya da siz onun rakibi olamazsınız. Sizin en büyük rakibiniz aslında sizsiniz.” dedi. Türkiye’nin yoğun nüfuslu bir ülke olmasına bağlı olarak diş sağlığını koruma ve tedavi etmeye olan ihtiyacın da fazla olacağını belirten İnanç, nüfusla belli bir orantıda diş hekiminin de bulunması gerekliliğine değindi.

Yaşamın her anında dengenin önemine vurgu yapan İnanç, hayatınızı mutlu ve dolu dolu yaşamanızı diliyorum. 80 yılın 16’da 1’ini de ona yakışır şekilde dengeli, huzurlu, sizi daha sonraki mutluluğa taşıyacak ama şu anı da çok güzel şekilde anacağınız bir zaman olarak değerlendirmenizi temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Edirne’ye hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Edirne, kutlu ve mukaddes bir mekândır. Osmanlı Devletine 92 yıl başkentlik yapmıştır. Fatih Sultan Mehmet burada doğmuş, büyümüş, yetişmiş ve buradaki eğitim kurumlarında eğitim almıştır. Fatih, İstanbul’u fethetmiş ve bir çağı açarken bir çağı kapatmıştır. Esasen Trakya Üniversitesi de 1361 yılında Edirne’nin fethi ile kurulan 56 medresenin devamıdır. Sevgili öğrenciler, siz, o güçlü, büyük medeniyetin yeni dalları, yeni tohumlarısınız. Hoş geldiniz Edirne’ye. Hepiniz için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Tabakoğlu, “Edirne kendi başına bir öğretmendir, bir okuldur. Nasıl bir medeniyetten geldiğinizi; hangi ilimle, büyük düşünceyle, hangi yollardan geçerek bir araya geldiğinizi gösterir. Artık yollar sizin. Bu yollarda yürümeyecek, koşacaksınız” diyerek Trakya Üniversitesi ve Diş Hekimliği Fakültesi hakkında bilgi verdi.

Mezun vermeye başlayan Diş Hekimliği Fakültesinin bir “çelik çekirdek” gibi çok genç ve çok güçlü bir eğitim kadrosuna sahip olduğunu söyleyen Tabakoğlu, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavında (DUS) fakültenin birinci olduğunu ve alt yapısını hızlıca tamamlayarak kendini her geçen gün bir adım daha ileriye taşıdığını ifade etti. Diş Hekimliği Fakültesinde her bir öğrenciye renk katacak ve onları adeta bir halı gibi ilmek ilmek dokuyacak öğretim üyeleri için katılımcılardan bir alkış isteyen Tabakoğlu, bir alkış da, Diş Hekimliği Fakültesinin güçlü ve sağlam temeller üzerinde kurulması ve gelecekte de sorunsuz bir biçimde eğitim ve uygulama faaliyetlerini sürdürmesini sağlamak amacıyla yoğun iş temposuna rağmen dekanlık görevini üstlenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu için istedi.

Konuşmasında öğrencilerin ailelerine hitap eden Rektör Tabakoğlu, “Anneler, babalar, aslında bu tören sizindir, bu onur sizindir. Sizleri içtenlikle tebrik ediyorum.” dedi.

Son olarak öğrencilere seslenen Tabakoğlu, “Sevgili evlatlar, sizler bizim göz bebeğimizsiniz. Bu aziz Türk Milletinin en büyük emaneti ve değerisiniz. Güzel bir meslek sahibi olacaksınız. Siz iyi bir diş hekimi olmanın yanında iyi bir evlat, iyi bir arkadaş, iyi bir vatandaş, iyi bir asker, iyi bir fert olacaksınız. Yalnızca iyi bir meslek sahibi olarak değil, aynı zamanda aklınızın ve kalbinizin zekâtını vererek farklı alanlarda da bu büyük millete hizmet edeceksiniz. O yüzden kendinizi iyi yetiştirin. Hekimlik, çok özel bir meslektir. Çünkü enstrümanı yaratılmışların en şereflisi olan insandır ve bir hekime en çok yakışan şey, beyaz önlüğünün yanı sıra merhametidir. Merhametli birer hekim olun.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere beyaz önlüklerinin giydirilmesi ile tören sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.