DOLAR 32,3258 -0.2%
EURO 34,7987 -0.05%
ALTIN 2.408,310,63
BIST 10.264,79-0,12%
BITCOIN 21065212,01%
Edirne
18°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geleceğin hekimleri beyaz önlük giydi

Geleceğin hekimleri beyaz önlük giydi

ABONE OL
10 Ekim 2023 11:23
Geleceğin hekimleri beyaz önlük giydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirildi. Törende, hekimliğe ilk adımlarını atan 287 Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi, aileleri önünde beyaz önlüklerini giymenin heyecan ve gururunu yaşadı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından açılış konuşmaları ile başladı.

Törende Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni birincilikle kazanan ve dönem arkadaşları adına bir konuşma yapan Yavuz Kaan Ündücü Trakya Üniversitesinin bir üyesi olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek “Çok zorlu bir sınav sürecinden geçtik ve başarılı olarak tarihin ilk çağlarından beri kutsal kabul edilen hekimlik mesleğine bugün ilk adımlarımızı attık. Küçüklüğümden beri bir meslek hayali kurduğumda bilim insanı olmayı isterdim. Evren içendeki değişimler ve olaylar beni çok etkilerdi. Yıllar içerisinde bu ilgi ve alakam evrenden, o evreni anlamlandıran akla ve son olarak bu aklın sahibi olan insana yöneldi. Bu sebeple insanı anlayan ve araştıran hekimlik mesleğinin kendim adına en doğru meslek olduğuna karar verdim.” dedi ve kendisinden sevgilerini ve desteklerini esirgemeyen ailesine teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata “Trakya Üniversitesi’nin kuruluşunun 41. yılında, bugün pırıl pırıl 287 genç evladımız Tıp Fakültesi eğitimine başlayacaklar. Bugün bu öğrencilerimizin Tıp Fakültesine aidiyetlerini artırmak amacıyla beyaz önlük törenini düzenliyoruz. Öğrencilerimizin 236’sı bu yılki öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile 14’ü diğer tıp fakültelerinden yatay geçişle ve 37’si uluslararası öğrenci olarak eğitime başlayacaklar. Bu eğitim öğretim döneminde toplamda 1828 öğrenciye eğitim vermekteyiz. Söz konusu tıp eğitimi olunca deneyimli, donanımlı ve köklü bir fakülte olması geçekten çok büyük önem taşımaktadır. Tıp Fakültemizde temel tıp bölümlerinde 10, dahili tıp bilimleri bölümüne 19, cerrahi tıp bilimlerinde 13 ana bilim dalı ve bu ana bilim dallarına ait 32 bilim dalı bulunmaktadır. Fakültemizde 106 proföser, 44 doçent, 50 doktor öğretim üyesi, 9 öğretim görevlisi ve 639 araştırma görevlisi doktor bulunmaktadır. Değerli öğretim üyelerimiz tecrübelerini paylaşarak, rol model olarak sizleri çağdaş, evrensel bilgilerle donatılmış genç doktorlar olarak yetiştirmek ve topluma kazandırmak için kucaklamaya hazırlar. Başarılarınız hepimizi gururlandıracak.” dedi.

Öğrencilerin akredite edilmiş bir tıp fakültesinde eğitim göreceklerini vurgulayan Prof. Dr. Filiz Akata “Öğrencilerimiz ve hastalarımız için Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanemiz 1000 yataklı olup Balkanların en büyük hastanesidir. Hizmet ettiği hinterland çok geniş. Hasta potansiyelinin çok olması ve olanakları sayesinde öğrencilerimizin daha çok vaka görmesini ve daha iyi eğitim almalarını sağlamakta, öğrencilerimizin özgüvenini tazelemektedir. Tıp eğitimi, her yerde ve her zaman çok zordur. Tıp eğitimi, tıp fakültesinde başlamakta ve yaşam boyu devam etmektedir. Adanmışlık ve büyük bir emek gerektiren bir meslektir doktorluk. Mesleğinizin sizin hayatınızın önemli bir parçası olacağını unutmayınız. Sizler tarihi bir açık hava müzesi olan, Osmanlı İmparatorluğunda başkentlik yapmış, Fatih’in doğduğu şehir olan Edirne’de 41 yıllık bir geçmişi olan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim göreceksiniz.” şeklinde konuşarak öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu Trakya Üniversitesi hakkında bilgi vererek “Trakya Üniversitesi 1982 yılında kurulmuş, 41 yaşına erişmiş köklü bir üniversite. Son yıllarda akreditasyon çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda Türkiye’de ilk 50 üniversite içerisinde yer aldık. Bu yıl üniversite sınavına girecek kızı olan bir baba olarak öncelikle aileleri tebrik ediyorum. Hocalarıma da göstermiş oldukları ve gösterecekleri emeklerden dolayı teşekkür ederim. Sevigili öğrenciler sizlere beyaz melekler olarak seslenmek istiyorum. Doktorluk mesleği çok kutsal bir meslek. Bunun farkında olarak eğitiminizi devam ettirmenizi dilerim. Başarılı bir eğitim hayatı diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi öğrencilerine beyaz önlüklerin giydirilmesi ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata tarafından Beyaz Önlük Andının okutulmasıyla tören programı sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.