DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053986-0,97%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geleceğin ressamlarından sanat şöleni

Geleceğin ressamlarından sanat şöleni

ABONE OL
1 Eylül 2023 10:34
Geleceğin ressamlarından sanat şöleni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde adeta sanat şöleni yaşandı. Edirne Belediyesi’nin bugüne kadar düzenlediği resim yarışmalarına katılan genç yeteneklerin eserleri, sanatseverlerle buluştu. “Çocukların Elinden Kolektif Resim Sergisi”nin açılışını ise Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı.

Edirne Belediyesi, Edirne Belediyesi Kent Müzesi ve Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nin bünyesinde, çocukları sanatla buluşturmak amacıyla birçok kez resim yarışması düzenlemişti. Genç yeteneklerin bu eserleri 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu. ‘Çocukların Elinden Kolektif Resim Sergisi’nde çocukların ellerinden çıkan 220 eser sergilendi. Serginin açılışını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Samet Kahraman ve çocuklar yaptı.

Konuşmasına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözüyle başlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çocuklarımızı ilgileri ve bilgileri doğrultusunda,  sanata ve yeteneklerine yönlendirmek, bizlerin görevleridir” ifadelerine yer verdi.

Edirne Kent Müzesi’nin 5 Mayıs 2017’de, Edirne’nin 1. Murat tarafından fethinin 656. yıl dönümünde ziyarete açtığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Kent Müzesi’nde Edirne’nin 8 bin 300 yıllık geçmişini, misafirlerimize tanıtıyor, ziyaretçileri dünden, bugüne muhteşem bir yolculuğa çıkartıyoruz” dedi.

Hasan Ali Yücel Müzesi hakkında da bilgiler veren Gürkan, “Tabii bir hayalimiz daha vardı. Evlatlarımızın hem öğrenerek hem de eğlenerek dünyanın oluşumundan bu yana geçirdiği tüm evreleri, tüm oluşumları, canlı yaşamıyla beraber onlara öğretebilmek, onlara tanıtabilmek. Türkiye’nin ve Balkanlar’ın en büyük İnteraktif açık hava müzesi olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nin de bu amaçla yaptık. Burada atanamayan değerli öğretmen arkadaşlarım, çocuklarımıza hizmet ediyorlar, onlara dünyanın oluşumundan, dünyanın geçirdiği bütün evreleri; mezozoik dönemi, entomolojiyi, buzul dönemini, insan haklarına saygıyı, çevre ve ekosisteme saygıyı, dayanışmayı öğretiyorlar” diye konuştu.

Hasan Ali Yücel Çocuk Müze’sinin 29 Ekim 2018 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açıldığını belirten Gürkan, “Bugün itibariyle bu müzeye gelen çocuk sayısı 135 bindir. Edirne’nin resmi nüfusunun 180 bin, hepsinin de çocuk olmadığını düşünürseniz, bütün Trakya’dan, İstanbul’dan, diğer bölgeden ve elbette Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan da birçok çocuğumuz buraya gelerek eğitim aldı. Bundan mutluyuz. Bununla gurur duyuyoruz. Akılla ve bilimle yetişen evlatlarımız, yurtdışında yaşayan yaşıtlarıyla daha iyi rekabet edebilecek ve dünya çapında bir isim haline gelecekler. Amacımız evlatlarımızı aklın ve bilimin ışığında yetiştirmek. İstiyoruz ki Türk çocukları tıpkı bütün dünyadaki emsalleri gibi hür, bağımsız, özgür düşüncenin ışığında yetişsinler, büyüsünler. Ve yaşamlarını da öyle sürdürsünler. Bugün Büyük Zaferimizin 101. yıl dönümü. Cumhuriyetimiz sağlam temellere oturmasında en büyük nedenlerinden olan, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı bir kez daha kutluyor; bu bayramı bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silahlar arkadaşlarını, bize bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şah olsun, Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.