DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20712310,58%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gelirler havuz yerine, taşıdığı binişe göre olacak

Gelirler havuz yerine, taşıdığı binişe göre olacak

ABONE OL
3 Ekim 2023 10:35
Gelirler havuz yerine, taşıdığı binişe göre olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 8 gündem ve 2 gündem dışı olmak üzere 10 madde görüşülerek karara bağlandı.

Toplantı öncesi Ankara’daki hain tere saldırısını kınama konusunda verilen önerge ile ortak bildiriyi okuyan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “iki gün önce Ankara’da pazar 1 Ekim günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının olduğu gün meclisin karşısındaki İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün önünde hain bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Bu saldırıda teröristler kahraman emniyet güçlerimiz, polislerimiz tarafından etkisiz hale getirildi ama iki polisimiz de Sayın İçişleri Bakanımızın açıklamalarına göre hafif şekilde yaralandılar kendilerine geçmiş olsun diyoruz, acil şifalar diliyoruz. Tabii ki terör Türkiye’nin çok uzun yıllar uğraştığı bir baş belası ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti de milleti de terör et hiçbir zaman geçit vermemiş. Bundan sonra da vermeyecektir. Bu bağlamda meclis üyemiz Sayın Mehmet Çapaloğlu bir önerisi oldu. Toplantıdan önce tüm siyasi parti gruplarıyla da görüşüldü. Tüm siyasi parti gruplarımızın imzalarıyla bu önergeyi gündemimize aldık ve Edirne Belediye Meclisi adına bu açıklamayı yapıyoruz. Dün sabah İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde düzenlenen saldırıda yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Teröristlerce haince katledilen ve saldırıyı gerçekleştirmek üzere aracına el konulan veteriner kardeşimize Allah’tan rahmet ailesine sabırlar diliyoruz. Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Milletimiz ve devletimiz hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir. Bilinsin ki terörün kökü milli birlik ve dayanışma ruhuyla kazanacaktır. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun. Bizler Edirne Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi parti grupları olarak bu bildiriyi imzalıyor ve terörü lanetliyoruz” dedi.

“TAKSİCİLERİN ARAÇ YAŞ SÜRESİ UZATILDI”

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın talebi üzerine Edirne Belediyesi Taksi Yönetmeliği’nde taksici esnafının kullandıkları araçların yaş süresinin uzatılması talebinde 31 Aralık 2022 olan tarihin 30 Haziran 2024′ e uzatılması oy birliği ile kabul edildi.

“ETUS’TA GELİRLER, HAVUZ YERİNE TAŞIDIĞI BİNİŞLERE GÖRE DEĞİŞTİ”

ETUS Minibüsçüler Midibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı’nın “Gelir Havuzuna” geçilecektir hükmünün değiştirilerek “Gelirin Yönetimin Belirlediği Şekilde Ortaklara Çalıştığı Güzergah ve Kentkart Validatorlerinde ki Taşıdığı Binişlere Göre Dağıtılması” şeklinde değiştirilmesi ile ilgili taleplerinin Ulaşım Komisyonuna oy çokluğu ile havale edildi. Verilen ara sonrası komisyonun sunduğu raporlara göre genel gelir havuzunun ETUS kendi kurulunda oy birliğiyle kaldırdığı, mecliste de alınan karar neticesinde araç sayısının artacağını ve halkın yararına bir sonuç olacağı belirtildi. Yeni sözleşmenin yapılıp eski sözleşmenin geçersiz olması, aracı olmayan, çalışmayan ve uygun aracı olmayanlarla ilgili düzenlemeler getirilerek araç sayısının artmasında etki edeceği kaydedildi. Karar oy çokluğuyla kabul edildi.

“EDİRNE BAROSU VE EDİRNE BELEDİYESİ’NİN ADLİ YARDIM PROJESİ”

Edirne’de dezavantajlı grupların sosyal belediyecilik anlayışıyla hak arama hürriyetin kullanabilmek için Edirne Barosu ve Edirne Belediyesi işbirliği ile “Adli Yardım Projesi” Protokolü’nün imzalanması ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı imza yetkisi verilmesi hususu görüşüldü. Oy birliğiyle kabul edildi.

MESLEKTAŞIMIZ BERK SÖYLEMEZ’İN İSMİ EVİNİN SOKAĞINDA YAŞAYACAK

Geçtiğimiz haftalarda aramızdan ayrılan meslektaşımız Berk Söylemez’in isminin uygun bir sokağa veya caddeye verilmesi görüşülürken, evinin bulunduğu 2 nolu sokağa isminin verilmesi için komisyona sunuldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “yakın zamanda Edirneli kardeşimiz gazetecilik yapan, kameramanlık yapan Berk Söylemez maalesef çok üzücü bir trafik kazasında yaşamını yitirdi. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Başta ailesi olmak üzere bütün basın camiamıza, Edirne’mize de sabırlar diliyoruz. Berk Söylemez kardeşimizin isminin uygun görülen bir cadde veya sokağı diyoruz. Mecburen burada komisyona girmediği için ama öğrendiğim kadarıyla oturduğu sokakta numaralı bir sokak. Arkadaşlarımız komisyonda onu değerlendirecekler. Eğer o sokağın ismini değiştirebiliyorsak Kasım Meclisi’nde gündeme alarak Berk Söylemez’in en azından adının yaşatılması konusunda böyle bir  çalışma planladık”dedi. Kararın Komisyona sunulması oy birliğiyle kabul edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.