DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2050185-0,80%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Genç diş hekimleri kep attı

Genç diş hekimleri kep attı

ABONE OL
3 Temmuz 2023 15:06
Genç diş hekimleri kep attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, yeni mezunlarını görkemli bir törenle uğurladı. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende öğrenciler, mezuniyet coşkusu ve gururunu bir arada yaşadı. Törende, mezun olan öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı. Diploma alan ve mezun olmanın haklı gururunu yaşayan öğrenciler, başarılarını cübbe giyip kep atarak kutladı.

Mezuniyet törenine Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Bülend İnanç ve Doç. Dr. Burhan Can Çanakçi, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Törende Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin mini dinletisinin ardından mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren fakülte birincisi Gamze Türkoğlu, zorlu bir eğitim sürecinin ardından mezun olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek fikirleri ve düşünceleri aydın birer hekim olarak yetişmelerinde emeği geçen hocalarına ve ailelere teşekkür etti.

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bülend İnanç, bir insanın büyük emeklerle büyüyüp bugünlere geldiğini vurguladığı konuşmasında mezuniyetin bir dönemin sonu olduğunu ama daha uzun bir dönemin başlangıcı olduğunu söyledi. Bu mesleği severek yapmanın önemini ifade eden Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bülend İnanç “Meslektaşlarımın bundan sonraki hem meslek hayatında hem de sosyal hayatlarında huzur ve umut dolu yıllar geçirmelerini diliyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, bugünün aileleri en mutlu günü olduğunu söyleyerek “Evlatlarınızı hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan bugünlere getirdiniz. Onların hep yanında oldunuz. Çocuklarınızda emeklerinizin karşılığını çok çalışarak verdiler ve bugün okullarından mezun oluyorlar. Tüm öğrencilerimizi, siz değerli ailelerini ve öğrencilerimizin meslek sahibi olabilmeleri için bilgi ve deneyimlerini aktaran, davranışlarıyla onlara olumlu örnek olan saygıdeğer hocalarımı şahsım ve üniversitem adına canıgönülden kutluyorum.” dedi.

Konuşmasının devamında Trakya Üniversitesi hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu “Sevgili mezunlarımız, buraya öğrenci olarak geldiniz, diş hekimi olarak mezun oluyorsunuz. Sağlık alanı gibi kutsal bir alanda çalışacaksınız. Materyaliniz yaratılmışların en değerlisi olan insan olacak. Bu nedenle hastalığı önleme, hastalığı tedavi etme ve hastanın ağrısını dindirme gibi temel görevlerinizi yerine getirirken en önemli düsturunuz hastaya zarar vermemek olmalıdır.” diyerek mezunların bundan sonraki yaşamında mesleki olarak kendilerini devamlı geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu konuşmasının sonunda “Meslek hayatınızı bilimsellikten, mesleğiniz için tanımlanmış etik kurallardan ve bugün yapacağınız yeminden ödün vermeden sürdüreceğinizi unut ediyor, mezuniyetinizin size, ailenize, vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diyerek mezunlara bundan sonraki yaşantılarında başarılar diledi.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise öğrencilerin Trakya Üniversitesinden donanımlı bireyler olarak mezun olduklarını vurgulayarak hayatta başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu her türlü fedakârlığı yaparak evlatlarını yetiştiren aileleri ve kendi bilgi birikimini öğrencilerden esirgemeyen akademisyenleri de tebrik etti.

Konuşmaların ardından törende, mezun olmaya hak kazanan öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Meslek yemininin edilmesiyle birlikte mezun olan genç diş hekimleri, büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.