DOLAR 32,5644 0.23%
EURO 34,9905 -0.02%
ALTIN 2.445,570,40
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20914170,02%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Genç eczacılar kep attı    

Genç eczacılar kep attı    

ABONE OL
30 Eylül 2021 10:26
Genç eczacılar kep attı    
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını verdi. Eczalık Günü’nde gerçekleştirilen törenle 40 öğrenci kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, 39. Bölge Edirne Eczacı Odası Başkanı Ecz. Gürkan Kılıççıgil, akademisyen, aileler ve öğrencilerin katıldığı tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende, Eczacılık Fakültesi mezunları adına bir konuşma gerçekleştiren Eczacılık Fakültesi birincisi Ecz. Buse Onar, zorlu bir eğitim sürecinin sonuna geldiklerini ifade ederek eğitimleri boyunca kendilerine her an destek veren hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.

39. Bölge Edirne Eczacı Odası Başkanı Ecz. Gürkan Kılıççıgil, pandemi döneminde eczacıların sürece katkıları hakkında bilgi vererek, öğrencilerin yetişmesinde emeği olan hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, genç yaşta vefat eden Eczacılık Fakültesi öğrencisi Hasan Efe Aktaş’ı anarak başladığı konuşmasında, zorlu pandemi döneminde büyük emek ve başarıyla online olarak dersleri işlediklerini ve ayrıca birçok sempozyum ve konferans düzenleyerek akademik olarak önemli çalışmalara da imza attıklarını ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun selam ve saygılarını ileterek, Trakya Üniversitesi, sağlık alanında köklü geleneği ve büyük bir geçmişi olan üniversitedir. Siz değerli öğrencilerimiz, bu geleneğin en genç fakültelerinden birinden mezun olsanız da alanlarında uzman hocalarımızın emek ve gayretleri, tam donanımlı eğitim imkânları ile sizi hayata ve mesleğe en iyi şekilde hazırladık. Yüz yüze eğitimlerimiz COVID-19 salgını nedeniyle sekteye uğramış olsa da online platformlar aracılığıyla eğitimlerimizi aralıksız sürdürdük. Bu noktada da Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden biri olduk. Sizlerin eğitim hayatlarınız devam ederken elde ettiği başarılar, hepimiz için gurur vesilesi oldu. Uluslararası yarışmalarda kazanmış olduğunuz bu başarılar, hayata geçirdiğiniz projeler ve iyilik hareketleriniz her zaman meslek hayatınızda önemli referans noktaları olacaktır. Eczacılık mesleğine inovatif yaklaşımınız ve üreteceğiniz değerle bu mesleği geleceğe taşıyacağınıza olan inancımız tamdır. Kıymetli Hocalarım, bundan 5 yıl önce hayatlarında yeni bir dönemeci atlatmış ve yeni bir yolculuğa başlamış gençleri ilmek ilmek işleyerek bugün birer eczacı olarak uğurluyorsunuz. Öğrencilerimizin geleceğin örnek eczacıları olarak yetişmesinde göstermiş olduğunuz çaba ve başarılardan ötürü sizleri tebrik ederim. Sevgili veliler, gözünüzün nuru evlatlarınızı, emanetlerinizi bugün ülkemize, milletimize ve vatanımıza hizmet edecek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak bireyler olarak yaşama uğurluyoruz. Öğrencilerimizin bugün bu noktaya gelmesinde büyük fedakârlıklarınız var. Bugün onların olduğu kadar sizin de gününüz. Sizleri tebrik ederim. Bu gurur sizin… Ve sevgili öğrenciler, bugün belki aramızdan fiziki olarak ayrılıyor olabilirsiniz ama biz sizi hiçbir zaman unutmayacağız. Trakya Üniversitesi ailesinin en kıymetli parçaları olarak her zaman bizleri temsil edeceksiniz. Başarılarınızla göğsümüz kabaracak, mutluluğunuz ile mutlu olacağız. Evinizi, Trakya Üniversitesini hiçbir zaman unutmayın. Hepinize hayatınızın bu yeni döneminde başarılar diliyorum.” dedi.

Tören, Eczacılık Fakültesi birincisi Ecz. Buse Onar’ın yaş kütüğüne ismini çakmasının ardından mezun olan öğrencilerin mezuniyet belgelerinin verilmesi ve meslek andının okunmasıyla sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.