DOLAR 47,1901 0.13%
EURO 54,0262 -0.07%
ALTIN 6.093,031,19
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 30478841.12333%
Edirne
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Gencan, kadınların seçme ve seçilme hakkına vurgu yaptı

Gencan, kadınların seçme ve seçilme hakkına vurgu yaptı

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, belediye seçimlerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan Belediye Kanunu’nun kabulünün yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, kadınların yerel yönetimlerdeki temsiline vurgu yap

ABONE OL
2 Nisan 2026 13:42
Gencan, kadınların seçme ve seçilme hakkına vurgu yaptı
User - Gencan, kadınların seçme ve seçilme hakkına vurgu yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, belediye seçimlerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan Belediye Kanunu’nun kabulünün yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, kadınların yerel yönetimlerdeki temsiline vurgu yaptı.

Başkan Filiz Gencan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Belediye seçimlerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınması, Cumhuriyetimizin en önemli kazanımlarından biridir. Bu hak, kadınların yalnızca oy veren değil; yöneten, karar alan ve kentlerin geleceğinde söz sahibi olan bireyler haline gelmesinin önünü açmıştır. Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı olarak bu tarihi sorumluluğu taşımaktan büyük bir onur duyuyorum.”

Kadınların yerel yönetimlerde daha fazla yer almasının toplumsal gelişimin temel unsurlarından biri olduğunu belirten Gencan, eşitlikçi ve kapsayıcı belediyecilik anlayışına dikkat çekti: “Kadınların yerel yönetimlerde daha fazla yer alması; sosyal politikaların güçlenmesine, dayanışmanın artmasına ve daha adil bir kent yaşamının inşa edilmesine katkı sağlamaktadır. Bizler de Edirne Belediyesi olarak kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamda daha güçlü yer alması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.”

Başkan Gencan, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Bu anlamlı gün vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kadınlara bu hakkı kazandıran tüm öncüleri saygı ve minnetle anıyorum. Tüm kadınlarımızın bu kıymetli kazanımını kutluyor, daha eşit ve güçlü bir gelecek için birlikte yürümeye devam edeceğimizi ifade ediyorum.”

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP