DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20309026,35%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gençliğin bayramı    

Gençliğin bayramı    

ABONE OL
20 Mayıs 2023 11:20
Gençliğin bayramı    
0

BEĞENDİM

ABONE OL

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yılı tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de büyük bir coşku içinde kutlandı.

Kentte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 25 Kasım Stadı önünde oluşturulan kortejle başladı.  Kortejdeki öğrenciler, belediye bandosu eşliğinde taşıdıkları dev Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Atatürk Anıtı’nda ki tören Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak tarafından çelenk sunumu ile başladı. Çelengin sunulmasının ardından Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız seslendirildi.

 

“TARİHİMİZDEN ALDIĞIMIZ BAĞIMSIZLIK RUHU ÜLKEMİZİN GELECEĞİ OLACAKTIR”

Günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, “19 Mayıs milletimizin bağımsızlık mücadelesinin ve direniş ruhunun başlangıç tarihidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan istiklal ateşi 9 Eylül 1922’de düşmanın denize dökülmesiyle son bulmuştur. Milletimizin sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı göstermiş olduğu azim ve kararlılık son ve ebedi devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla taçlandırılmıştır. Sevgili gençler, milletimiz sizden ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine sahip çıkmanızı, bu kutsal değerleri yaşatarak gelecek nesillere aktarmanızı bekliyor. Milli değerlere bağlı evrensel değerlerle barışık ve geleceğe güvenle bakarak yetişmeniz 19 Mayıs ruhunu anlamanız ve benimsememiz geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Evrensel değerler olarak kabul gören demokrasiyi, insan haklarını farklı düşüncelere, farklı kültürlere saygıyı, demokratik değerlere bağlılığı ve hukukun üstünlüğünü özümsemelisiniz. Sevgili gençler unutmayınız ki tarihimizden aldığımız güç ve bağımsızlık ruhu ülkemizin geleceği olacaktır. İçinizdeki milli şuur ve yüksek karakter ülkemizin teminatıdır. Sizler sayesinde geleceğe yürüyecek ve ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Malazgirt’ten milli mücadeleye kadar bu toprakların vatan olması için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve kahramanlarımızı rahmetle anıyor, hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Müdür Selim Ak’ın konuşmasının ardından anıttaki tören sona ererken, törende ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı da okundu.

Törene; AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, kurum müdürleri, gaziler, siyasi parti ve STK’ların temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SARAÇLAR’DA GENÇLİK ŞÖLENİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Saraçlar Caddesi’nde Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Şöleni düzenlendi. Etkinliklerde; “Geleneksel Spor Dalları, basketbol, voleybol, cimnastik, tenis, boks, badminton, pandomim gösterisi, yüz boyama etkinliği, satranç, mangala, bileklik yapma, akıl ve zeka oyunları ile şişme oyun gruplarından zıpla yapış, şut becerisi, şişme dart, vr gözlük, Dene Yap Atölyeleri  Ürün sergisi” sunuldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.