DOLAR 32,3258 0.23%
EURO 35,0801 -0.15%
ALTIN 2.282,000,21
BIST 9.004,492,25%
BITCOIN 22819091,47%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Gökdoğan” başarıyla fırlatıldı

“Gökdoğan” başarıyla fırlatıldı

ABONE OL
10 Ağustos 2022 10:36
“Gökdoğan” başarıyla fırlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEKNOFEST 2022 finallerine katılan Trakya Üniversitesi Simurg Roket Takımı, Aksaray’da gerçekleştirilen atışlarda “Gökdoğan” ismini verdikleri roketlerini başarıyla fırlattı. Kendi tasarımları olan roketle yarışmaya katılan öğrenciler, sergiledikleri performansla büyük beğeni kazandı.

Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından iki yıl önce kurulan Simurg Roket Takımının “Gökdoğan” ismini verdikleri roketin, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST yolculuğu devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ilk defa katıldıkları yarışmada büyük bir başarı gösteren Trakya Üniversitesi Simurg Roket Takımı, bu yıl düzenlenen TEKNOFEST 2022’de de başarı için kenetlendi.

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin tasarladığı ve ürettiği roket, yarışlardan önce 5 farklı hakem heyeti tarafından test ve analiz edilerek uygunluk onayı aldı. TEKNOFEST değerlendirme kurulunca tasarım, yazılım, prototip testler ve atış raporu gibi aşamaları başarıyla geçen Gökdoğan, başarılı bir fırlatma sonucunda gökyüzüne yükseldi.

TEKNOFEST kapsamında Orta İrtifa Roket (3000 metre) kategorisinde tasarladıkları roketle yarışan Trakya Üniversitesi Simurg Roket Takımı, Aksaray’da gerçekleştirilen atışlarda büyük heyecan yaşadı ve yaşattı. Öğrenciler, akademik danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü eşliğinde birlikte geri sayımda bulunarak roketin gökyüzüne yükselişini izledi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Talha Koç ve ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci de yarışlara katılarak Trakya Üniversitesi öğrencilerinin fırlatma sırasındaki heyecanına ortak oldu.

Trakya Üniversitesi Simurg Roket Takımı Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü, başarıyla gerçekleşen fırlatma sonrası yaptığı açıklamada “6 Ağustos Cumartesi günü atış başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Uçuşta maksimum irtifa 2800 metre olup birinci ayrılma gerçekleştirilmiş, görev yükü ve sürüklenme paraşütleri açılmıştır. Sonrasında roket yeri tespit edilerek roket kurtarılmıştır. Tasarımdan atışa ve atış sonrası sunulan rapora göre puanlama yapılarak derece belirlenecektir. Atışlar devam ettiği için puanlama ve kaç adet atış onayı alan roket olduğu ile ilgili bilginin ileri bir tarihte açıklanması beklenmektedir. Roket bilgisi, roket tasarımı öğretmeyi amaçlayan bu yarışmada tüm bileşenler, öğrencilerimiz tarafından özgün olarak tasarlanmış ve üretilmiştir. Roket ayrılma sistemleri için geliştirilen hibrid ayrılma sistemi (sıcak gaz tetikli, soğuk gaz ayrılma sistemi) özgünlük bakımından yarışmada son derece ilgi çekmiştir.” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü ayrıca roketin montaj aşamasında da kendilerini ziyaret ederek yalnız bırakmayan ve destekleyen Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Talha Koç ve ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci’ye teşekkür etti.

Takım Üyeleri; Bengisu Şen, Tunahan İnal, Metehan Sivas, Erhan Turan Bilir, Samet Tohan, Alperen Yüksel, Deniz Bünyamin Matur, İrfan Duman, Mehmet Berk Şahin ve Baransel Rençber’ten oluştuğu bilgisini veren Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü, öğrencilerini kutlayarak yarışlardan iyi bir derece almaları temennisinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.