DOLAR 32,3297 0.24%
EURO 35,0672 -0.18%
ALTIN 2.296,120,83
BIST 9.055,812,83%
BITCOIN 22832300,63%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güme müracaatında son gün 10 Eylül

Güme müracaatında son gün 10 Eylül

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:21
Güme müracaatında son gün 10 Eylül
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü avcılara güme uyarısında bulunarak, güme avcılığı yapacak olan avcıların 10 Eylül’e kadar başvuru yapmaları gerektiğini bildirdi.

Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, güme avcılığı yapacak olan avcılara yönelik açıklamada bulundu.

Açıklamada, sulak sahalarda (Ormanlık alanların dışında) su kuşu avcılığında kullanılmak üzere; saz, kamış, diken, ot, çuval vb. doğal malzemelerden yapılmış ve alttan su girmesini engellemek amaçlı metal malzemeyle desteklenmiş taşınabilir gümeler kullanılabileceğine işaret edilerek, “Bu malzemeler dışında betonarme, yığma tuğla vb. yapılan güme özelliği taşımayan sabit yapıların avda kullanılması yasaktır. Güme kurulmasında aşağıda yer alan hükümlere uyulması zorunludur. Her bir genel ve devlet avlağında kurulacak güme sayısı, genel ve devlet avlağının toplam alanın 250 ha bölünmesiyle suretiyle hesaplanacaktır. Bu sayıda güme kuruluşuna izin verilecektir. Güme kuracak avcılar hangi avlağa kurmak istiyorsa bir dilekçeyle bağlı bulunduğu il şube müdürlüğüne başvuru yapacaktır. Başvuru sahibinin o bölgede ikamet eden yerel avcı ve avlanma hakkını elde etmiş olması zorunludur. Başvurular her av dönemi için MAK metninin Resmi Gazete de yayımlandığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde bilfiil güme kurmak isteyen avcı tarafından yapılacaktır. Başvurular İl Şube Müdürlüğünce değerlendirilerek izin verilen her bir güme için bir numara verilerek koordinatlarıyla kayıt altına alınacaktır. İzin alan avcı izin aldığı bu koordinatların dışında gümesini avlanmak maksadıyla taşıyamayacaktır” denildi.

Herhangi bir avlakta yapılan başvuru sayısının, o avlak için belirlenen güme kurma sayısını aştığı taktirde başvuruların kuraya tabii tutulacağı belirtilen açıklamada, “Güme kurma izni verilen avcı kendisi yanında avlanma hakkını elde etmiş olan en fazla 2 avcıyı daha bulundurabilir. Ava açık gün ve zaman dışında bu gümeler de bulunulamaz” hükümlerine göre Avda kullanılacak gümeler yeniden tanımlanarak, güme kurulmasını belirli esaslara bağlamıştır” denildi.

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.