DOLAR 46,8784 0.09%
EURO 53,7659 0.44%
ALTIN 6.221,001,39
BIST 14.105,44-0,60%
BITCOIN 29419120.76065%
Edirne
24°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Güneşe aldanan vatandaşlar yağmura yakalandı

Güneşe aldanan vatandaşlar yağmura yakalandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı kuvvetli sağanak uyarısının ardından Edirne'de beklenen yaz yağmurları etkisini gösterdi. Kent genelinde aniden bastıran sağanak nedeniyle vatandaşlar hazırlıksız yakalanırken, cadde ve sokaklar kısa sürede boşaldı.

ABONE OL
9 Temmuz 2026 16:37
Güneşe aldanan vatandaşlar yağmura yakalandı
User - Güneşe aldanan vatandaşlar yağmura yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Edirne ve çevresi için yaptığı kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı, kentte karşılığını buldu. Gün içerisinde etkisini artıran yaz yağmurları, Edirne’de yaşamı kısa süreliğine etkilerken, vatandaşlar yağıştan korunabilmek için kapalı alanlara sığındı.

“METEOROLOJİ UYARMIŞTI”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı son değerlendirmelerde 9 Temmuz saat 09.00 ile 18.00 arasında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale’nin kuzeyi ve İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurmuştu. Açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istenmişti.

Beklenen yağış ise bugün Edirne’de etkisini gösterdi. Bir anda bastıran sağanak, kent genelindeki cadde ve sokakları kısa sürede yağmur altında bıraktı. Sabah saatlerinden öğleye kadar etkili olan güneşli havaya aldanarak dışarı çıkan birçok kişi ise yağmura hazırlıksız yakalandı.

Yagmur vatandaslar 2 - Güneşe aldanan vatandaşlar yağmura yakalandı

“METEOROLOJİK UYARIYLA ŞEMSİYEYİ ALAN ISLANMAKTAN KURTULDU”

Meteoroloji uyarılarını dikkate alarak yanına şemsiye alan vatandaşlar yağıştan daha az etkilenirken, hazırlıksız yakalananlar ise korunacak yer aradı. Özellikle kent merkezindeki yoğun yaya trafiğinin bulunduğu Saraçlar Caddesi başta olmak üzere birçok noktada vatandaşlar, çatıların, saçakların ve tentelerin altına sığınarak yağmurun dinmesini bekledi.

Sağanak yağışın etkisini artırmasıyla birlikte kent merkezindeki hareketlilik de azaldı. Yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar kısa sürede boşalırken, bazı vatandaşlar iş yerlerine ve kapalı alanlara sığınmayı tercih etti. Yaz mevsiminde etkili olan ani sağanak, Meteoroloji’nin yaptığı uyarıların önemini bir kez daha ortaya koydu.

Erkan EKŞİ

Yagmur vatandaslar 3 - Güneşe aldanan vatandaşlar yağmura yakalandı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP