DOLAR 32,5772 0.18%
EURO 34,7227 0.14%
ALTIN 2.417,69-0,60
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21690430,01%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güngörmedi, “İktidar öncesi son kurultayımızdı”

Güngörmedi, “İktidar öncesi son kurultayımızdı”

ABONE OL
3 Kasım 2021 18:18
Güngörmedi, “İktidar öncesi son kurultayımızdı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Avukat Burak Güngörmedi partisinin 37. Olağan Genel Kurulu’yla ilgili değerlendirmesinde. “İktadar öncesi son kurultayımızdı diyoruz. Buna inandığımız için söylüyoruz.” dedi. Güngörmedi ayrıca kurultayda İlhan Cihaner ve Aytuğ Atıcı’nın da aday olmak istediğini ancak gerekli imza sayısını toplayamadıklarını söyledi.

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Burak Güngörmedi, CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Gezmen gazetemiz haber merkezine ziyarette bulundu. Güngörmedi ve Gezmen, Coronavirüs nedeniyle 4 ay sonra tekrar tam zamanlı olarak çalışmaya başlayacak olan tüm gazetelere başarılar diledi.

CHP’nin 37. Olağan Genel Kurulu’nu da değerlendiren Güngörmedi, demokratik bir seçim olduğuna inandıklarını belirterek, “Partimizin kurultayını geride bıraktık. Demokratik bir seçim olduğuna inanıyoruz. Çünkü tüzükte demokratikleşme açısından hep bazı değişiklikler yapıldı son 10 yılda. 2010 yılından toplam delege sayısının yüzde 20’sinin imzasını alan kişi aday olabiliyordu. Bundan bir önceki kurultayda yüzde 10’du bu. O, kurulda da yüzde 5’e düşürüldü. Son bitirdiğimiz kurulda 68 delegenin imzasını alabilen başvuru sahibi, genel başkanlığa aday olabiliyordu. Bu benim hukukçu kimliğim ve siyasi bakış açımdan demokratik bir oluşum, demokratik bir seçim olmasını sağlayan bir husus. 68 delegenin imzasını alamıyorsa da adayımız, adaylığını açıklayamıyor” dedi.

“CİHANER VE AYTUĞ BAŞVURULARINI YAPAMADILAR”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar genel başkanlığa seçildiği kurultayda CHP PM Üyesi İlhan Cihaner ve CHP’den 3 dönem milletvekilliği yapan Aytuğ Atıcı’nın da aday olmak istediği ancak gerekli olan en az 68 imzayı toplayamadıklarını anlatan Güngörmedi, “İlhan Cihaner ve Aytuğ Atıcı da adaydı ancak 68 imzayı tedarik edemediklerinden dolayı başvurularını yapamadılar. Tüm adaylarımız birbirinden çok değerli genel başkanımız seçildi ama seçimden bir gün öncesine döndüğümüzde 3 aday vardı, adayımızdı Kemal Kılıçdaroğlu ve şuan seçimlerde oy kullanan delegelerin yüzde yüz güven oyunu aldı.” ifadelerini kullandı.

“KURULTAY ÇOK BAŞARILIYDI”

Kurultayın çok başarılı geçtiğini ve iktidara geleceklerine inandıklarını vurgulayan Güngörmedi, şunları sıraladı: “Yerel seçimlerdeki başarının devamının katlanarak geleceğine inanıyorum. Bu kurultay çok önemliydi ve genel başkanımızın hem inancının hem de halk arasındaki güvenini daha yükseltti, taçlandırdı diyebilirim. İktidar öncesi son kurultayımızdı diyoruz. Buna inandığımız için söylüyoruz. Buna inanmasak bu şekilde söylemeyiz. İktidar öncesi son kurultay demek; biz iktidara geliyoruz demek. İktidara gelmek içinde çalışıyoruz. Yerelde, il bazında, ülke bazında hepimizin kurultayda milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, sohbetimiz arkadaşlar hepimiz daha fazla gaza basmalıyız, daha fazla çalışmalıyız üzerineydi. Büyüklerimizden nasihatler aldık, tecrübelerini aktardılar, biz gençliğimizin verdiği çalışma aşkını aktarmaya çalıştık. Kurultay çok başarılıydı bu yönden. Büyüklerimizle kaynaşma ve sohbet edebilme şansı bulduk. Bunun meyvesini kendi kanaatimce ilk seçimlerde toplayacağımıza inanıyorum. İnancımız bu yönde tam. Ama biz arkamıza yaslanmayacağız yine kambur durup çalışmaya devam edeceğiz. Sistemimiz bunun üzerine kurulu.

TEKRER SAHADA OLACAĞIZ

Coronavirüs nedeniyle henüz daha tam olarak çalışmalarımıza başlamadık. Biraz daha normalleşmeyi bekliyoruz. Ondan sonra tekrar start tuşuna basıp, çalışmalarımıza başlayıp terlemeye devam edeceğiz. Tekrar sahada olacağız. Çünkü vatandaşımız bunu istiyor, gidip orada iki tene siyasi cümle duymak istemiyor. Vatandaşımız iyi günde kötü günde seçim günü demeden her gün yanında görmeyi istiyor. Yan sandalyesinde ‘başkan gelmiş oturuyor’ demek istiyor.

İŞSİZLİK DURUMUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ

Türkiye’deki mevcut işsizlik durumunu hepimiz biliyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda dert yanıyor ama derdini de hep arkadaşına yanmaktan bıkmış. Bir başkan gelse de siyasi bir kişi gelse de bu derdimi ona da aktarsam diye bekliyor. Bu yüzden gittiğimizde vatandaşımız derdini anlatıyor bizlere, biz de elimizden geldiğince maddi manevi yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çok büyük bir şey yapmıyoruz ama büyük bir maneviyatı oluşturuyoruz.”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.