DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20652170,98%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gurbetçiler dönüş yolunda kuyumculara akın etti

Gurbetçiler dönüş yolunda kuyumculara akın etti

ABONE OL
8 Ağustos 2022 11:13
Gurbetçiler dönüş yolunda kuyumculara akın etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne ekonomisine yaz sezonunda can suyu olan gurbetçiler, dönüş sürecinde yatırım olarak değil takı olarak altınını Edirne’den alıyor. Serhat Şehri Edirne’de öğrenci ve yerli halkın tatilde olmasıyla beraber, döviz olarak getirisi olan Bulgarlar haricinde gurbetçilerinde katkısı Edirne esnafının yüzünü güldürdü. Bulgar vatandaşların yatırım olarak altını alıp giderken, gurbetçilerin ise dönüş yolunda gümrüklerde sorun yaşamamak için Edirne’den yatırımlık altın almadıklarını kaydeden Kuyumcu Rahmi Cömert, gurbetçilerin tasarımını beğendikleri altın kolye, bilezik, küpe gibi takı ürünleri için kuyumculara geldiğini söyledi.

“GURBETÇİLER YATIRIMLIK DEĞİL TAKI OLARAK ALTIN ALIYOR”

Dönüş yolunda gurbetçilerin kalan paralarıyla ziynet eşyaları için kuyumculara geldiğini söyleyen Cömert Kuyumculuk sahibi Rahmi Cömert “Gurbetçiler yatırım için almıyorlar, eşler neyi beğeniyorsa takı olarak alıp gidiyorlar. Gurbetçilerimiz dönüş öncesi son kalan paraları harcıyor. Küpe alıyor, kolye alıyor, bilezik alıyor. Bende söylüyorum onlara artık yatırım olarak değil takı olarak düşünsünler. Akşam çıkarken de sabah geldiğimde de gurbetçi müşterimize 10 bin lira civarında bilezikler sattım. Yatırım için değil takı için dönüyorlar. Çocuğuma kalsın diyorlar. Yatırım için artık gurbetçiler buradan altın alıp oraya götüremiyor. Gümrüklerdeki korkudan götüremiyorlar. Riske girmiyorlar. Takı olarak 1 tane alıyor zaten 500 Euro’ya kadar götürme hakları var. Ama onun üzerinde sıkıntı. Kimisi de alıp gidiyor. Kimi gurbetçi hanımlar arkadaşlarıyla geliyor 5 taş alıp gidiyorlar” dedi

“VATANDAŞ ARTIK BİRİKİMİNİ BANKAYA DEĞİL ALTINA YATIRIYOR”

Halkın güvenli liman olan altını tercih ettiğini, artık birikimlerin bankalara değil altınlara olduğunu kaydeden Cömert, “Altın yukarı yönde hareketli. Fiyatın tabanı bu. Yukarıda bin 100’ü görebiliriz. Artık bir günde 30 lira fiyat farkını görebiliyoruz. Eve gidiyorum Amerika borsasına bakıyorum altının gramı bin 49 lira. Vatandaşlarımızın aldığı gram altın 25 santim, 50 santim, 1 gram. Parası olan altına kayıyor. Hiç kimse parasını bankada tutmak istemiyor. Birikmişi varsa hemen altına yatırıyor. Adamın bir yerden parası gelmiş bankaya gidip yatırayım demiyor. Altın halk arasında güvenli liman olarak görülüyor. Kesinlikle hiçbir vatandaş Türk Lirası olarak tutmuyor” şeklinde dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.