DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2057296-0,87%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan, “Asla vazgeçmeyeceğiz”

Gürkan, “Asla vazgeçmeyeceğiz”

ABONE OL
30 Ağustos 2023 11:34
Gürkan, “Asla vazgeçmeyeceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Büyük Taarruz ile tarihi bir mücadele veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bize şanlı bir tarih ve bağımsız bir ülke bırakmışlardır. İşte biz bu mücadele ruhundan asla vazgeçmeyeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız, Zaferimizin 101. yılı kutlu olsun” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:

“Türk Milleti’nin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkarak 19 Mayıs’ta Samsun’a ulaşmasıyla başlayan Milli Mücadele; adım adım zafere ulaşmıştır. Türk ordusu işgalci güçleri Anadolu’dan temizlemek için 26 Ağustos’ta Afyon’da Büyük Taarruzu başlatmıştır. 30 Ağustos 1922’deki Büyük Zafer ise bağımsız, laik ve demokratik Türkiye’nin kurulması önündeki engelleri kaldırmıştır.  30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti’nin gücüne inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağının simgesidir. 30 Ağustos 1922’de kazanılan bu zafer, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamış, modern Türkiye’yi yaratacak, çağdaşlaşma yolunu açan ilk kıvılcım ve güç olmuştur. 30 Ağustos Zaferi; Birinci Dünya Savaşı’nda yenik ve yorgun düşen Türk Milleti’nin küllerinden yeniden doğarak; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, azmi, inancı,  vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazandığı şanlı bir zafer olarak tarihte yerini almıştır. Türk Milletinin 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da yaktığı özgürlük ateşi, 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla taçlanmıştır.

İşte bu zafer, aynı zamanda ezilen milletlere bir deniz feneri gibi yol göstermiş ve dünya tarihini değiştirmiştir. Bugün bize düşen en önemli görev farklılıklarımızı bir zenginlik olarak benimseyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik, sosyal, hukuk, demokrasi, insan hakları alanlarında dünyanın muasır medeniyetleri arasında yer alması için bir olmaktır. Bu önemli günde, Atatürk ilkelerinin ve cumhuriyet değerlerinin anlam ve kıymetini derinden hissetmek ve sahip çıkmak hepimizin borcu ve en önemli görevidir.

İşte bizler, tüm imkansızlıklara, yokluklara, çekilen acılara rağmen bin bir zorlukla kurulan Cumhuriyet’imize sahip çıkmaya, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ülkemizi ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Büyük Taarruz ile tarihi bir mücadele veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bize şanlı bir tarih ve bağımsız bir ülke bırakmışlardır. İşte biz bu mücadele ruhundan asla vazgeçmeyeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.