DOLAR 32,5291 0.23%
EURO 34,7518 0.03%
ALTIN 2.491,601,21
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20295281,42%
Edirne
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan, canlı yayında Edirne’yi anlattı

Gürkan, canlı yayında Edirne’yi anlattı

ABONE OL
22 Ekim 2021 13:30
Gürkan, canlı yayında Edirne’yi anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Habertürk ekranlarında yayınlanan Noyan Doğan’ın sunduğu Bakış Programı’nın konuğu oldu. Başkan Gürkan, Noyan Doğan’ın sorularını yanıtlayarak, projelerini, yatırımlarını, turizm hedeflerini ve Edirne’yi anlattı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Habertürk ekranlarında yayınlanan Bakış Programı’nın konuğu oldu. Noyan Doğan’ın sorularını yanıtlayan Gürkan, iklim değişikliklerinin kent üzerindeki etkisini anlattı. Depremle ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Gürkan, “Enez, Keşan ve İpsala ilçelerimiz birinci ve ikinci derece deprem kuşağı bölgesinde. Edirne’ye doğru geldikçe bu 4. Derece deprem bölgesine kadar azalıyor. Edirne’de 22 toplanma bölgemiz var. Bunları tekrardan kontrol ettik. Şimdi vatandaşlarımıza noktaları ile bu bilgileri cep telefonlarına indiriyoruz, önceden bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz” dedi.

8 BİN 300 KONUTUN BULUNDUĞU ALANDA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Edirne’de kentsel dönüşümün yapılması için çalışmalara başladıklarını aktaran Gürkan, “Kentsel Dönüşümle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık, bütün altyapı, fizibilite, testler yapıldı. Yaklaşık 8 bin 300 konutun bulunduğu 1400 dönümlük bir alanda kentsel dönüşümümüzü hazırladık. Yakında mahalle toplantılarını, halk toplantılarını yapacağız. Bir taraftan da resmi tarafını yürüterek, belli bir plan dahilinde kentsel dönüşüme başlayacağız” dedi.

16 Ocak tarihinde Paris’te UNESCO binasında bir ödül törenine katıldıklarını ifade eden Gürkan, buradan iki ödül birden aldıklarını ve 6 yılda diğer projeler ile birlikte 35 ödül aldıkları söyledi.

Edirne’nin yükselen turizm potansiyeli ile ilgili de bilgiler veren Başkan Gürkan, “Edirne’de kum, deniz turizmi yok ama Edirne’de UNESCO Dünya Mirasına giren eserleri nedeniyle tarihi ve kültür turizmi çok güçlü. 2014 yılında göreve başladığımda Edirne’nin turizm potansiyeli çoğu yerli olmak üzere 2 milyondu. Ama bu 2 milyonun büyük çoğunluğu da çevre belediyelerden günübirlik gelen vatandaşlarımızdı. Elbette biz bundan mutlu oluyoruz ama o turist profili kente çok fazla katkı sağlamıyordu” ifadelerine yer verdi.

2014 yılında turizm mastar planı yaptıklarını ve çalışmalarını da bu plana göre gerçekleştirdiklerini ifade eden Gürkan, “2018 yılının sonunda şehre gelen turist sayımız 5,5 milyona çıktı. Biz son 3 yıldır hem Turizm Bakanlığı’nın hem de turizmi takip eden STK’ların istatistiklerine baktığımızda Türkiye’de İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok turist ağırlayan şehiriz. Bulgaristan ve Yunanistan gelen turistlerin büyük bir çoğunluğu kentte kalıyor. Ticarete de inanılmaz bir katkısı var. Türkiye’de ekonomik krizden etkilenmeyen iki şehir var; biri Van diğeri de Edirne. Küçük ve orta ölçekli esnafımızda ekonomik kriz yok gibi” diye konuştu.

Edirne’de turizm destinasyonlarını artıracak projelerin hayata geçirildiğini anlatan Gürkan, “Mesela, Mimar Sinan’ın Ustalık Eseri Selimiye’den hareketle 42 bir metrekarelik bir alana Sinan’ın Türkiye’deki ve dünyadaki 99 eserinden oluşan Mimar Sinan Eserleri Miniapark yapacağız.” dedi.

Gürkan, programa  ‘Edirne’yi görmeden bu dünyadan göçerseniz bilin ki boşa yaşamışsınız” sözleriyle son verdi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.