DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20336785,12%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Söz sandıkta

Söz sandıkta

CHP Edirne Belediye Başkan adayını üyelerle eğilim yoklaması yaparak belirleyecek.

ABONE OL
26 Ocak 2024 16:48
Söz sandıkta
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı düğümünü üyelerin katılacağı eğilim yoklaması çözecek. CHP MYK kararı ile adayın sandık konularak belirlenmesi kararından sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan sosyal medya hesabından, ‘seçime katılmayacağım’ mesajı yayınlayarak adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediye Başkan adayı adayının anketlerle belirlenmesi yönündeki eğilimden genel merkez vazgeçti. CHP MYK ve Parti Meclisi dün yaptığı toplantıdan sonra Edirne adayanını Merkez İlçe Başkanlığına kayıtlı üyeler arasında hakim gözetimi olmaksızın yapılacak eğilim yoklamasıyla belirlenmesini kararlaştırdı.

ADALIKTAN ÇEKİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve İl Başkanı Samet Kahraman dün saat 13.00’te planlanan ancak saat 16.00’de başlayan MYK toplantısı öncesinde Genel Başkan Özgür Özel ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek ile görüştü.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Genel Başkan Özel’e kendisinin adaylıktan çekildiğini ancak örgütün fikrinin alınmasının seçim kazanılmasında önemli olduğunu belirlenecek adayın kazanması sonunu kadar çalışacağını ifade etti. Görüşmeden sonra Başkan Gürkan sosyal medya hesabından, “Partimin 20 yıldır kesintisiz kazandığı Edirne Belediye Başkanlığını önümüzde ki dönemde de sürdürmesi amacıyla, ilk günden bu yana adayın önseçimle belirlenmesi konusunu her platformda savundum” açıklaması yaptı.

Gürkan paylaşımında şu görüşlere yer verdi:

“Cumhuriyetin ve laikliğin yıkılmaz kalesi Edirne’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin tüm üyelerinin ve Edirnelilerin de aynı düşüncelerimizi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile de paylaşarak adayımızın önseçimle belirlenmesi ve önseçime katılmayacağımı, örgütün belirlediği adayın kazanması için sonuna kadar çalışacağımızı ve Edirne’yi tekrar kazanacağımızı kendilerine ilettim Kendileri de bu önerime çok olumlu yaklaşarak Edirne’miz de adayımızın önseçimle belirlenmesinin en doğru karar olduğunu belirttiler. Önseçimin Edirne’mize, aday adaylarımıza ve CHP’mize başarılar getireceği inancıyla sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

TARİH BELİRLENECEK

CHP Edirne Belediye Başkan adayının belirlenmesi için Merkez İlçenin kayıtlı üyeleri arasında parti gözetiminde eğilim yoklamasının önümüzdeki hafta sonu yapılması planlanıyor. CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, MYK ve PM alınan eğilim yoklaması kararı sonrası partiye kayıtlı 4 bin üyenin adaylarını belirleyeceklerini söyleyerek, “Genel Merkezimiz teşkilatımızın talebini dikkate alarak böyle bir karar aldı. Yönetim olarak daha önce bu yönde bir karar almıştık. Genel Başkanımıza da eğitim yoklamasının gerekçelerini anlattık. Haklı gerekçelerimiz kabul gördü ve böyle bir karar alındı” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.